Tuvalisa Pippilotta

....Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump...

Idag hade dom sagodag på dagis. Alla fick klä ut sig till valfri sagofigur. Fians självklara val: Pippi!
Så mamman sydde en pippi-dress som såg ut som teve-pippis dress, så fian skulle vara lite "egen".
(o HerrNilsson fick en egen liten ficka att bo i)




Tvättdag

Coola kidsen är med pappa i tvättstugan:




Sandlådan

Lyckan är gjord! Äntligen kom sanden till sandlådan!!! Som fian hade väntat! Flera dagar stod sandlådan ihopskruvad, men utan sand...No fun!
Så kom pappa och Anders (Signes pappa) med släpet. Och när dom rullade ner skottkärran med sanden nedför slänten, så började fian hoppa av glädje! "Sand, sand. Min sand!!!" ropade hon av förtjusning och visste inte riktigt vart hon skulle ta vägen (så glad blev hon). Direkt när sandlådan var fylld satte hon sig med sina sandleksaker och började leka. Algot fick vara med och inviga lådan han å!








Så nu har vi sand i håret, sand i skon, sand i kläderna och sand inomhus! Välkommen sandlåda!

Handla


Vissa dagar är hon ju en solstråle, min lilla fia! När hon lyssnar, när hon följer en som hon ska och håller i handen, när hon plockar nöjt ner saker i korgen när vi handlar, när hon väntar vid kassan när vi ska betala. Då är det en fröjd att åka och handla! Då måste man ibland sätta sig hela familjen på coops café och äta glass till förrätt och varsin korvmeny till sen lunch. Det är ju faktiskt lite mysigt! (och roligt tycker fian, som donar och fixar och ser till så alla har sugrör, gaffel, servett och allt annat som behövs). <3


RSS 2.0