Valborg

Nu innan valborg har vi alla legat sjuka i en riktig pärs till förkylning. tuvalisa hade hög feber i 6 (!) dagar! O förkylning med snuva och hosta på det. Hon var alldeles förstörd, stackarn. Bara låg i soffan med sin HerrNilsson och barbafilten och sov om vartannat. Hon orkade inget. Hon som annars är en yvig virvelvind. Blev sån himla kontrast!
Mammahjärtat brister lite när man ser sina små vara sjuka!
Lillebror blev också riktigt förkyld, så han fick åka in på adrenalininhalering på barnkliniken för han inte kunde andas. Troligtvis blev han ju smittad av fian. O jag låg i feberfrossa och tappade rösten och hostade järnet. Pappan klarade sig nog bäst, men han blev lite småkrasslig han å.
O segdraget är det! Nu är det Valborg och vi är så gott som krya iaf. Vi skulle firat med Lukas m. fam, men med tanke på lillen i Sofies mage så blev det inte så.
Så vi firade med Signe m fam istället. Som antog utmaningen att ev. bli smittade.

Vi körde lekdejt, grillning och sen en tripp till Sidsjön för att kika på brasan. Tuvalisa tyckte det var lite tokigt att man gjorde en sån stooor eld bara sådär. Jag försökte förklara att man eldade bort riset man rensat i trädgården efter vintern. Eldade bort vintern. Men tror inte hon riktigt greppade det. "Stooor eld, mamma. Jag vajm om kinden. Aj." sa hon och gick runt elden, och en bit ifrån den. Dock var hon ju tvungen att stanna och titta på den stup i kvarten. För den va ju fin. Och stooor.
Vi träffade på halva släkten där också. En liten gathering. Tuvalisa ville mest springa omkring dock, så släkten var inte så kul o stå och babbla med direkt. Så hon o Signe fick lite fika och så kikade vi lite snabbt på brandbilen som stod uppställd i närheten. Efter det blev det prommis hemmåt igen. O så åkte vi hem, till oss, för att natta barnen.
En riktigt mysig valborg!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0