Underbaraste underbara retro-vagn

Min söta syster har tagit bilder på min retro-vagn till mig!
Längtar tills jag får ta hem den i juli!

Här är den iallafall, i all sin gamla prakt:

 
   

(¯`°•.¸ ღ♥ LYCKA ♥ღ ¸.•°

Börjar bli trångt i magen

Klänningen jag beställde från Haléns har ÄNTLIGEN kommit! Jag var så nervös att den skulle vara för liten, eller inte passa magen alls, då det är på gränsen att jag hinner skicka tillbaka och byta den.
Men jag provade den och den passade! Magen fick plats som den skulle, och kan även få bli lite större utan problem! Tycker den var riktigt fin!
Den finaste klänningen jag hittat som kan passa en gravidmage i alla fall, då utbudet inte direkt är överösande!
Är glad att det ens fanns en så pass fin "vanlig" klänning som klarade en mage! För nu börjar magen växa på bra! Jag själv håller mig på min normalvikt ungefär, bara bäbisen och magen som ökar i vikt! Men det gör ju inte mig något!
Har ett litet matvrak därinne, som äter allt jag äter tror jag, då jag är hungrig hela tiden nästan (och kissnödig!)
Ändå är jag inte så stor för att vara i v.31 tydligen. Men alla mått och barnets storlek håller sig bra enligt BM, så då är ju jag nöjd, för det är ju huvudsaken!

Måste ju förresten visa klänningen på! (har nålat några slarviga inprovningar, ifall magen inte växer jättemycket så ska jag nog sy till klänningen lite under magen!):

   

Men som sagt, det är nog den bästa jag kan hitta! Orkar inte ens leta mer faktiskt, så det får bli den! Känner mej i alla fall festklädd!
Till en enkel trädgårdsfest a la sent bröllopsfirande ska den väl funka!?
Ska bara hitta ett par skor som kan passa till. Tror det blir ett par svarta tåsandaler eller liknande!
Dom jag funderade på från Skopunkten känns lite för osomriga tror jag efter lite funderande.
Mer nått sånt här blir det nog:

 

Har även börjar inhandla lite annat till festen, som bordsdukar i papp och papptallrikar och plastglas. Även lite dekorationer har jag fått tag på.
Blir nog inte så mycket fixande och trixande, då jag säkert inte orkar med för mycket heller. Så håller det på så låg nivå jag kan! Ska beställa smörgåstårta och mamma ska göra cheescake-jordubbstårtor. Så blir det lite ost och kex man kan plocka från också. Det blir nog alldeles lagom!

Senaste inköpen av baby-kläder måste jag ju visa också! Jag vet, jag borde inte köpa mer, men det känns som det inte kommer räcka till! Inbillning, då vi har hur mycket som helst, men i alla fall. Jag älskar o shoppa dom små söta plaggen! *beroende*

    

Nu har vi bara tumlösa vantar, några omlotts-tröjor och nån babyhjälm utan knyt kvar!

Hittade en bild som liknar retro-vagnen jag köpt litegrann i alla fall! Fast den här är svart då! Den vi ska ha är ju i brunt skinn med gult frotté-foder! Längtar tills jag får strolla runt med den med lilla bebben i på promenader!
Tänk att man kan vara så löjligt glad över att få en sån gammal vagn!
Här är bilden i alla fall (visar såklart en bild på rätta vagnen, så snart jag har den i mina ägor):



Vill bara flytta NU till nya lägenheten, så jag kan få pyssla i barnrummet! Vill ställa allt iordning och bara kika in där lite då och då!
Ska be pappa ta med spjälsängen när han kommer hit över midsommar.
Sen ska vi ju hämta vaggan också, det har vi inte gjort än!

Och vet ni vilken underbar man jag har! Har ju febrilt letat efter en gungstol som jag tänkt o ha när jag ammar. Inte riktigt hittat en som varit till vettigt pris. Så en dag när jag jobbade hade han varit och köpt en på second hand! Jag blev så himla glad! Nu har jag en! Inte i vitt som jag tänkt, utan i antikbets. Men jag tycker den var fin som den är, så kanske inte ens tänker måla om den, utan låter den vara som den är!
Ska bara hitta en sittdyna till den, med nackkudde. Filt har jag köpt! Kommer bli perfekt där i barnrummet!

Och vi har dessutom lyckats sälja iväg lägenheten också! Den vi bor i nu. Blev ett bra bud, som vi är riktigt nöjda med! Över utgångsbudet till och med!
Känns himla skönt att ha det överstökat! Nu kan vi koncentrera oss på att börja rensa och packa det vi inte använder dagligen. Så kan vi börja småflytta lite i taget från den 1 juli.
Storflytten blir mer i mitten av juli, efter bröllopsfesten och allt!
Men jag längtar redan till lite större yta och den lilla söta trädgården!

Med foglossningen och sammandragningarna är det detsamma. Får inte stå eller gå för länge, eller göra för mycket flera dagar i rad, då får jag jätteont i fogarna och kan knappt varken resa mej eller gå alls på en dag. Sammandragningarna kommer dagligen, nästan så fort jag går. Men börjar "vänja" mej, hemskt nog!
Men jag försöker tänka att det är bara en bieffekt av o vara gravid. I övrigt tycker jag om att vara gravid! Känner mej fin på nått vis. Alla säger att jag strålar och är så vacker. Gör mej väldigt glad faktiskt!
O bebben bara växer i magen! Känner att det börjar tryta lite med plats nu, för jag känner mej tung och magen är spännd nästan hela tiden! Känner även alla rörelser mycket tydligare. Kan nästan ta tag i en fot ibland!
Även Krille kan känna o höra bäbisen mer nu! Han brukar lägga örat mot magen o prata med bebben, o lyssna när den rör sig.
När fotbollsmatcherna är på TVn sparkar lillen så fort Krille skriker för mål eller missade mål. Märks att bebben lyssnar efter hans röst och reagerar! Underbart!

  
 

Reorna i alla butiker nu är inte alls lika roliga att gå på, konstigt nog *s*. Har gett upp att handla "vanliga" kläder nu, då jag inte vet hur mycket varken magen eller tuttarna tänker växa! Sen blir det ju i alla fall mer plagg som funkar vid amning som gäller, och det har jag nog. Vanliga "spagettilinnen" och tröjor. Kanske behöver några fler tröjor, men tar det då känns det som! Mammalinnebyxor är det enda jag är på jakt efter nu.
Men reorna är ändå ganska dåliga i år tycker jag! Hittar inte alls speciellt mycket jag skulle kunnat tänka mej annars heller! Lite besviken faktiskt!
Var inne på PoP:s rea och kikade. Där fanns det faktiskt en del söta bodys och liknande i babykläder som var nedsatta till runt 100 kr. Kanske inhandlar nån enstaka, får se.

Men nu ska vi gå och handla lite och sen blir det till att laga mat. Mumsiga laxfiléer!


Veckoinfo: v.28-31

Oj, vad fort tiden springer iväg! Men här är veckoinfon för v. 28, 29, 30 & 31!

Vecka 28

Barnet

Nu har barnet stora chanser att överleva om det skulle komma. Barnet har ökat i vikt cirka tio gånger de senaste elva veckorna.

Barnet kan fortfarande vända sig ett tag till. De flesta barn fixeras sedan med huvudet nedåt i födelsekanalen fast en del lägger sig istället på sidan eller med stjärten nedåt. Då kan man försöka vända barnet.

Hjärnan börjar forma de olika vecken. Hittills har den varit ganska slät.

Vikt 1 200 gram.


Mamma

Brösten kan börja läcka mjölk. Du har troligtvis ökat åtta till elva kilo eller mer. Om din blodgrupp är Rh-negativ tas ett blodprov för att se om det bildas antikroppar i blodet. Finns det antikroppar i ditt blod måste det kontrolleras noggrant, eftersom det kan leda till sjukdomar hos barnet.  


Hos barnmorskan/kontroller

I vecka 28 eller 29 är det dags att besöka barnmorskan igen. Om du tycker besöken varit ganska sällan hittills sker de oftare nu. Har du fött barn utan komplikationer förut räcker det om du kommer lite mer sällan framöver jämfört med förstföderskor.

Även den här gången kontrollerar barnmorskan hur livmodern och barnet växer. Med ett speciellt måttband mäter hon avståndet mellan blygdbenet och livmoderns överkant. Sedan skrivs värdet in på en kurva för att följa utvecklingen.

Barnmorskan kontrollerar också ditt blodtryck och ibland tar hon ett extra urinprov eller blodvärde. Din partner är såklart alltid välkommen att följa med. Kanske får ni lyssna på hjärtat genom en ultraljudsförstärkare.

Bilden föreställer mamman i vecka 28


Vecka 29

Barnet

Nu börjar det verkligen likna en riktig liten bebis. Pojkar väger ofta lite mer än flickor.

Barnet växer och frodas. Nu är den ungefär lika lång som en vanlig skollinjal, men olika barn är olika långa redan nu.

Vikt 1 400 gram. 

  

Mamma

Barnet och magen fortsätter att växa och det kan kännas som om dina inre organ trängs undan. Fostrets sparkar kan ses utanpå magen. Att känna mycket sparkar är helt normalt. En del känner mindre än andra. Från livmodern ner mot ljumsken går det så kallade livmoderband. När livmodern växer och livmoderbanden tänjs ut kan du känna en smärta som strålar ut mot ljumsken och blygdläpparna. Efter förlossningen drar banden ihop sig och besvären går över. Kanske känner du av förvärkar? Ett bra sätt att slappna av och dämpa dem är att lägga dig i ett varmt bad. När du slappnar av avtar värkarna.


Pappa/partner

Har du börjat boa än? Boande innebär att hemmet och rutinerna iordningställs och ses över inför den nya familjemedlemmens ankomst. Ni kanske köper barnvagn, skötbord, vagga och spjälsäng. Tänk på att vissa barnvagnsmodeller måste beställas i god tid. Var ska skötbordet stå? Vilken barnvagn har fått bäst i test? Måste vi ha en ny barnvagn? Vagga kanske ni inte behöver och spjälsängen kan ni kanske vänta med.

Boandet innebär också att ni organiserar hemmet på andra sätt. Lagar trasiga möbler. Flyttar eller renoverar. Städar i källaren. Målar om och tapetserar. Syr gardiner och vårdar kläder. Bygger ut och renoverar. Allt för att skapa ett välkomnande hem. Gör en lista på vad ni vill ska göras men ställ inte allt för höga krav på er själva.


Hos barnmorskan/kontroller

Tvillingar

Väntar du tvillingar kan det ibland vara bra att göra en ultraljudsundersökning till i vecka 29 eller 30. Din barnmorska informerar dig om detta.

Bilden föreställer barnet i vecka 29


Vecka 30


Barnet

Barnet växer och växer. Nu börjar proportionerna likna ett nyfött barn. Hjärnan växer och veckar ihop sig mer och mer. För förstföderskor fixeras barnet ofta tidigare än för de som fött ett eller flera barn, då barnet kan röra sig ända till slutet. Nu är det trångt därinne, men barnet kan fortfarande slå kullerbyttor och röra sig ganska fritt. Många mammor säger att om barnet rörde sig mycket i magen är det aktivt även utanför.

Vikt 1 600 gram.


Bilden föreställer barnet i vecka 30

Mamma

Nu har tre fjärdedelar gått av din graviditet, bara tio veckor kvar. Det kan vara bra att fundera lite över hur det kommer att bli när barnet kommit ut. Passa på att göra sånt som du gissar att du inte hinner sedan. Gå på bio, fika med en kompis, gå till tandläkaren eller frisören. Barnets tyngd kan göra det svårt att hålla balansen. Försök tänka på hållningen så att du inte får belastningsskador. Passa på att börja lagra kolhydrater inför förlossningen. Ät rätt, det påverkar mer än du tror och du kan må mycket bättre.


Bilden föreställer mamman i vecka 30

Hos barnmorskan/kontroller

Tvillingar

Väntar du tvillingar kan det ibland vara bra att göra en ultraljudsundersökning till i vecka 29 eller 30. Din barnmorska informerar dig om detta.


Vecka 31

Barnet

Barnet är nu cirka 40 centimeter långt huvud till fot. Nu börjar det närma sig födelselängden. Många har redan hår på huvudet som kan ha vuxit upp till två centimeter. Barnet har fortfarande inte lagt sig till rätta utan ligger ibland med huvudet nedåt och ibland med huvudet uppåt eller åt sidan.

Vikt 1 800 gram.
 

Mamma

Din lungkapacitet har ökat från 500 till 800 kubikcentimeter luft per andetag. Det behövs både för barnet och för dig själv. Den ansträngning det innebär att vara gravid kan göra dig andfådd. Bebisen fyller upp större delen av magen. Det kan kännas trångt och tungt. Många kvinnor samlar på sig vatten. Om dina ben är svullna och känns tunga kan du prova med stödstrumpor. Tala med din barnmorska eller hör efter på apoteket. Har du börjat tänka på förlossningen? Känns det bra, roligt, spännande, ångestframkallande, häftigt? Prata med din familj och dina vänner. Din barnmorska finns också där för att reda ut begrepp och lyssna till dina tankar.


Bilden föreställer mamman i vecka 31

Tvillingar

Nu är du antagligen lika stor som en mamma som väntar ett barn är i vecka 40. Men jämför inte allt för mycket, alla är olika.


Hos barnmorskan/kontroller

I vecka 31 är det dags att besöka barnmorskan igen. Från vecka 31 sker besöken varannan vecka fram till vecka 40 om du väntar första barnet. Har du fött barn förut kan det räcka att komma lite mer sällan även nu. Sedan beror tätheten mellan besöken på om du går över tiden. Barnmorskan brukar nu lyssna på barnets hjärta, känna efter hur barnet ligger, kontrollera ditt blodtryck och hur livmodern och barnet växer. Kanske behövs ett extra urinprov eller blodvärde. Din partner är alltid välkommen att följa med.


Svårt att arbeta

Om du har ett tungt arbete kan du fråga barnmorskan om havandeskapspenning. Har du ont i ryggen eller andra besvär kan du vända dig till en sjukgymnast eller ordna läkarbesök för recept eller sjukskrivning. Du kan också använda din föräldrapenning i slutet av graviditeten.


RSS 2.0