Semester i Lidköping

Nu har vi kommit hem från Lidköping efter o ha haft en liten kort-semester där. Var hur härligt som helst! Vi åkte båt och bara njöt av sommaren. Fian tyckte vågorna var jättespännande och hon somnade gott till motorljudet.
Vi stannade till på små platser, tog några dopp, grillade och solade.



Vi tog det mest lugnt hela veckan där. Bara njöt av värmen och sommaren och att få träffa min familj.
Min syster o jag åkte o shoppade lite tyger och fians pappa hade kul o åkte ring efter båt med grabbarna medans mormor o gammelmoster var barnvakt åt fian o Victor. Så fick vi hitta på lite skoj på varsitt håll också.
Fian och Victor busade på med varann, badade balja och åkte Mule. Dom verkade också glada att se varann igen. Dom går väldigt bra ihop.
Tuvalisa drack tom. välling på båten en dag! Men det var Victors välling. Tydligen gick den bättre än när hon får egen. Tokan.
Vi ville inte alls åka hem igen. Hade kunnat stanna där bra länge till.
Och av nån anledning längtar vi nu ännu mer efter båt och hus lite på landet! :-)

På vägen ner stannade vi hos fians gammelmormor. Hon blev så glad att få se lillan igen. Och på vägen hem stannade vi till hos hennes gammelfarmor där hon också fick träffa morfar. Passade på att träffa så många som möjligt under vår tripp. Blir nog till att vara hemma resten av sommaren. Vi gör nog några småutflykter, men inga längre. Vi har ju en massa kalas vi inte vill missa också.
Vi ska njuta av sommaren nu och hoppas den blir lika bra om drygt en månad då fians pappa har semester.
Härligt är det att det är sommar o varmt iaf! Underbart!







Fler semesterbilder från Lidköping: Klicka på bilden ovan!




In memory of.....

...Michael Jackson. Tragisk död. Sorgligt att han dog på det sättet....Han kommer bli saknad.
Jag o fian lyssnar på hans skivor om och om igen. Var längesen jag lyssnade på dom faktiskt. Men han har alltid varit en av mina favoritartister.

http://userserve-ak.last.fm/serve/252/20576.png
Kungen av Pop; du kommer bli förevigt saknad! Men du lever vidare genom din musik.






Lite krasslig

Min lilla fia är sjuk! Förkyld. Hon nyser och snorar hela tiden och sover oroligt för hon är så täppt i näsan. Hennes ögon är lite svullna och röda runt om. Hon har inte den där vakna, klara blicken som hon alltid har annars. Hon vill helst vara i famnen, men samtidigt leka.
Min lilla plutta!

Hon var så trött förut idag (för hon vägrade sova) så hon satt o skrattade varje gång hon tryckte på sin lek-o-lär-hund o den sa något. Den leker hon annars med varje dag, men den brukar inte vara så rolig. Tokfian!








Blöjtavlor

Har pysslat lite inne i skötrummet. Satt upp tavlor med blöjor. En lite kul idé jag fick för mig. Den minsta blöjan är hennes första pyttepyttesmå prematurblöjor! Dom är verkligen minismå!








Glad midsommar

Vi firade fians första midsommar ute i stuga i Ribodarna. Dans kring midsommarstången, fyrkamp, grillning och sällskap av släkten. En riktigt härlig midsommar blev det!









GLAD MIDSOMMAR!




Badskoj

Fian älskar att bada i badkaret och plaska omkring. Hon far som en tok upp o ner o fram och tillbaka. Slänger leksakerna omkring sig och plaskar för fullt.







Bakom gardinen...

...kan man gömma sig när man är lite morgontrött...








Grillfest

I helgen hade vi grillfest hela gänget. Alla kom, alla vuxna o alla småfisar. Även fast det tokregnade ute, så blev det en supertrevlig kväll med grillande. Med jordgubbstårta till efterrätt kunde ju dagen/kvällen inte bli bättre!
Småfisarna sov i omgångar och stökade på. Men vår lilla fia hon sov inte alls. Nej, det var ju så mycket som hände så det var ju livsfarligt att missa något. Så hon höll sig vaken hela kvällen!











Liten fia, stor björn!

Vi var och shoppade lite på Mediamarkt i förra veckan. Fian hittade en liten hörna där hon gärna stannade. Vid en STOR nalle.



Ute o hänger




(Bilder tagna av Anders H.)

Vagnsdyna

Köpte tyg idag och sydde en lite somrigare dyna till fians vagn. Buggy Snugglen börjar tyvärr bli lite för varm och ha nu. Men jag blev faktiskt ganska nöjd med resultatet av dynan. Är ju trots allt den första vagnsdynan jag syr i mitt liv!



 

Sommarfötter


Busar med pappa



Kalas

LillMajsan har fyllt 1 år! Så vi var på födelsedagskalas i helgen. Alla småfisar kom och firade och hade med sej ett bamsestort paket till Majsan.



En stor leksakskista var det i paketet!


Tuvis o Alfie kalasade på med Majsan. Tänk att alla småfisarna snart är 1 år allihopa!!!!

Idag har fian och jag varit ute i lekparken och lekt lite. Det var så himla fint väder, även om det blåste lite. Vi gungade, åkte rutchkana, fian åt lite sand och ville klättra genom staketet. Vi gick en liten promenix också o kände på träd o stenar.



En härlig utedag!

Promenix i duggregnet

Min lilla sötnosa blev så söt i sina röda nya mamelucker! Dom var ganska mycket förstora, men det gick ändå genom o dra åt mycket i midjan med bandet.




Det regnade och var bara tristväder idag. Men kände inte för att sitta inne, så fian o jag tog en liten promenix i duggregnet, med selen. Var faktiskt riktigt uppfriskande med lite regnstänk!



Vi gick till affärn och hämtade ut en beställning från H&M (en jättefin sommarklänning jag beställt):


och sen en fotoförstoring på ett kort på sötan.



Så tog jag ut pengar inför imorgon! (Ska ut med mina tjejor o parta lite! God middag och sen krogen! *längtar*)
Har nog fått ihop outfiten inför morgondagen också. Blir blommig hög midjekjol, vit blus, vita lågskor och en söt liten vit handväska! Lite uppiffning med håret och lite extra sminkad, så blir det nog prima! Känns jättekul att få gå ut igen! Roligast är ju att det är vi tjejor som ska ut! Vi ska försöka att inte prata om våra småfisar, även om det säkert kommer bli omöjligt....

Ne nu ska jag väcka pluttan så hon tänker sova nått inatt också!


Mumsigaste Bananmousse

Idag kom hela gänget o hälsade på! Var längesen vi var allihopa, så det var så kul att alla kunde komma! Maja fyllde dessutom hela 1 år idag! (Grattis, stortjejen!!!) Så vi firade med bananmousse, som allihopa verkligen älskade!

-----
Bananmousse Recept
(räcker mer än lagom till ett litet gäng på fem småfisar, så man kan minska mängden för mindre sats)

3 bananer
3 äggulor
3 dl grädde


Mosa bananerna
Vispa äggulorna.
Vispa grädden hårt.
Blanda bananmoset och äggvispet. Vänd sen ner det i grädden och rör om försiktigt till en mousse.
Låt stå i kylen ett par timmar innan det kan mumsas!


-----

Vi fick även en gruppbild igen på hela gänget!


Alfie, Ellie, Lukas, Bönan och Majsan.
Mina småpluttar! ♥ Världens sötaste småfisar!

Ny skötväska

Idag fick vi hem våran nya skötväska, Queenette, som vi beställt. Den andra har tyvärr helt gett upp. Gillade den, men ska nog kunna gilla den här nya också. Kändes stor och rymlig!

Klicka för att se nästa bild
Lite tråkigt med svart, men det passar bäst till svarta vagnen. Så kan man ju lätt piffa vagnen i övrigt i härliga färger istället!
Mysiga Buggy Snugglen börjar bli lite varm o ha i vagnen nu. Så jag tror jag ska sy nått lite tunnare o ha där nu i sommar.
Så har ju fian sin söta lilla blomma på sidan av vagnen och sen en supersöt patch-giraff från London o sin tunna filt.
Hon trivs verkligen i sin vagn! Har varit en toppenvagn på alla sätt! Supernöjd med den!

Det blir en dag på stranden

På Mors Dag åkte vi ut till havet och njöt av värmen (o fian mumsade sandstrand):


 

Och idag hälsade fian o jag på hos hennes Farmor o Farfar (o Vera o Sandra):




Härligt med sommar!!!

RSS 2.0