I Skötväskan

Snubblade över ett inlägg i en annan blogg där dom hade skrivit vad deras skötväska innehöll. Var ju en lite kul grej. Så här kommer våran "oreda" vi har i våran skötväska:


Väska - Brios, svart, som hör till vagnen

Tuvalisas grejer:
Alvedon
En lite större handduk
Burk med majskrokar
2 st dreggelhaklappar
Extranapp i en nappbehållare
Icas tvättservetter, oparfymerade
Ett ombyte; body, byxor och strumpor
En rulle plastpåsar att lägga använd blöja i
5 st Pampersblöjor (storlek 2) & 2 st Pampersblöjor (storlek 3)
Leksaker; En randig kanin, en mjuk bok och en grodskallra
Ett skötunderlägg som hör till väskan, en förp. engångs-skötunderlägg



Mammas grejer:
Lotion
Kamera
Nycklar
Pennor
Plånbok
Amningsinlägg
Rabattkuponger
Pappersnäsdukar
Sjal till diskret amning
Engångs handtvätt-lappar
Tuvalisas Hälsokort till BVC
Tuggummi, Halstabletter och Strepsils
Mary Kay Lypsyl/Läppglans (den bästa som finns!)
Amningsnapp (vet inte varför den ligger kvar fortfarande, då jag inte använder den längre)






Fikagänget

Idag va vi på babysång på förmiddagen. Har inte varit där sen några veckor innan jul. Så det var kul att sjunga lite igen. Några journalist-studenter var där och filmade. Dom ville såklart prata med lilla Tuvalisa när dom hörde att hon var den yngsta deltagaren som börjat där. (Hon var ju bara 6 veckor när vi var där första gången).
Hon är en liten medianörd redan lilla fian. Vart ska det här sluta!?

Efter sången gick vi och fikade med gänget. Är alltid så kul o umgås med allihopa. Sitta där på fiket och bara prata av sig. Kunde inte vara lyckligare att jag har dom! Tänk vad dom söta små förgyller våra dagar; se dom tillsammans och hur mycket dom ändras och växer bara från gång till gång. O tjejorna är mina goaste!

Efter fikat gick vi o shoppade lite på stan. Tuvalisa sov så gott i vagnen. Gick in en stund på jobbet också o hälsade på.
Shoppade lite kläder till lillan på rean. Har fått köpförbud på storlek 62, för vi har så mycket till henne i den storleken. Hon har ju 56 på byxor och 62 på bodys nu, men hon kan ganska snart ha 62 på byxor också.
Köpte en tröja som jag kikat på ett tag och en body som Krille hittade förut, på H&M. Dom var på rean och i storlek 74, så det var ju perfekt. Har hon lite fint till våren sen.
Köpte faktiskt ett par byxor i storlek 62 också på Name It. Det var 70% rea så dom gick på ynka 30 kr. Men hon har inte så mycket byxor i 62, så det blir ju bra. När dom knappt kostade nått, så kunde jag ju inte låta bli.

Hittade en Alla <3-dagpresent till Krille också. Vi ska på bio eller på middag, då vi har barnvakt. Vi har inte riktigt bestämt oss vilket av dom än. Har presentkort på båda. Men lite ska vi fira tillsammans, bara vi två, iaf.

Provade sötans Superbaby-dress på förra fikan vi var med tjejerna, men den va bra stor. Hoppas hon växer i den snart, för den är ju så söt. Lyckades hitta en body med "Superbaby"-texten också, som hon kan ha under den. Supergulligt!
Vi kallade henne för Supergirl när hon var mindre, för hon "flög" som supergirl med armarna o benen när hon låg ner. Hur sött som helst! Hon gör det ibland nu också, men inte riktigt lika ofta. Men dressen är ju urgullig vilketsom.



Ne, nu ska jag ta och busa lite med sötnosan!
O så ska jag försöka låta bli att shoppa så mycket mer den här månaden. Ska ju åka till syster yster i slutet av Februari, så kan ju vara kul o hitta på lite skoj med henne och kanske shoppa lite i Lidköping! (Dom har många second hand-butiker och antikvariat där, där man kan fynda allt från möbler till småkrafs. Sånt är ju så kul o kika in på!) *längtar*

Sötast med valkar

Våran lilla fia har såna söta små tjockisben. Hon har dom sötaste valkarna på båda benen!
O det är ju såklart skönast o ligga o vädra lilla rumpan o tjockisvalkarna!


Lillans rum är klart!

Nu har vi skruvat o grejat hela helgen. O nu står nya köksbordet med Tuvalisas matstol färdigt. Blev jättefint!
Ska köpa vita dynor till alla stolarna också. (Provade på en stol, och det blev jättebra. Vi har samma dynor på hallbänken).
Ikea sålde ut matstols-dynan till Tuvalisas matstol, så den passade vi på att köpa. Så nu sitter hon så bra där!



Så har vi ju såklart fixat iordning Tuvalisas rum också! Är riktigt nöjd med möblerna. Jag tyckte dom va riktigt tjejiga med snirkliga listerna, men Krille upplyste mej om att det ju likaväl var snirklor på en borg!
Jag fixade iordning allt i hennes hyllor och gjorde fint. Alla böcker fick en egen hylla, och alla gosedjur fick lite olika platser! Vaggan fick stå i hörnet under "Gonatt min skatt"-väggorden, där spjälsängen ska stå sen. Och garderoben fick lite kläder upphängda i sig (va små dom är hennes söta kläder). Måste fixa fler barngalgar bara.
Är riktigt nöjd med resultatet! Var tur Krille såg möblerna på Ikea. Vi var egentligen inte på jakt efter några, utan "sprang bara på dom". Men såhär fint kan det bli med vettiga spontanköp:




Väggorden som jag satte upp för ett bra tag sen, när spjälsängen stod där i hörnet, är en av mina favoritdetaljer i hennes rum. Verkligen en piff för rummet. För jag tycker tavlor är så svårt. (Ska ändå försöka få upp lite tavlor, men måste tänka ut vad jag ska ha först...).
Sähär fint står det med väggorden:



Va kul det är med nya inredningsgrejer!

Lillans rum

Nu har vi börjat kika lite efter lite fler möbler till lillans rum, så det kan bli ordning därinne. Hon börjar ju bli stora tjejen nu, så nångång inom snar framtid lär hon nog flytta in där.
Vi hittade jättefina möbler på ikea. Vi ska inhandla dom till helgen.
Har även hittat lite tillbehör som vi ska inhandla allt eftersom, så det inte blir så mycket att köpa på en gång.

De här ska vi köpa nu (från Hensvik-serien):



Och dessa fina tillbehör ska vi köpa lite sporadiskt:

 

  

Kommer bli så fint tror jag. Så kan vi ordna hennes kläder och leksaker och göra det till hennes egna rum.
Även om vi mest kommer vara i vardagsrummet nu medans hon är liten, så vill jag ändå att hennes rum ska stå färdigt. Att det ska vara hennes enda från början. Hon ska få sova i sitt iordningställda rum och skapa tryggheten där. Så det verkligen blir hennes.
 
Vi ska även köpa vårat köksbord nu som vi kollat in hur länge som helst. Ska även köpa matstolen till henne.

http://www.babyland.se/images/news/gulliver.jpg

Har ställt in slagbordet som stod i köket tidigare, i vardagsrummet. Kan jag ha det som pysselbord, och så kan man sitta där när vi får gäster. Blir ju lite mer socialt än o sitta i köket känns det som.
Känns jättebra faktiskt. Min stora mysiga korgstol fick bebo sig i Tuvalisas rum. Den passade faktiskt riktigt bra där i ena hörnet. Gungstolen som stod där, fick flytta in i vardagsrummet.
Så har pysslat och ommöblerat för fullt. Vi har ju en del möbler, men ändå vill man inte göra sig av med något. Kommer ju säkert komma väl till pass i framtida huset sen.

Tavlorna har jag fortfarande (*skäms*) inte kommit iordning med. Vet inte riktigt vad jag ska ha vart. Ska försöka få upp de första tavlorna i Tuvalisas rum iaf.
(Har ju en uppsatt i hallen, en flerbildsram med bilder på Tuvalisa och såklart den fina fotografbilden ovanför våran säng)

Men nu är det dags att laga lite lunch, så vi kan fara till ikea och shoppa sen! (stolarna ska inhandlas idag och resten i helgen)

Första smakisarna

Nu har hon blivit fem månader. Så på bvc-rekommendationer med att vänta med smakisarna till hon blev fem månader, istället för fyra. Så var vi ju tvugna att prova.
Vi fick gratis puré-burkar när vi var på UnderbaraBarn-mässan. Så vi öppnade den ena burken med Äpple- och Bananpuré.
Det gick över förväntan. Hon tyckte det  smakade lite underligt, lite nytt. Men allt slank ner. Hon spottade inte ut något alls.
Hon är ju så duktig!




20,5 minusgrader

Tror vi tar och stannar inomhus idag. Kikade på termometern och den visade visst 20,5 minusgrader!!! Burr vad kallt! Om inte annat så går jag iaf inte ut om det är över tio minus, med tanke på lillans små luftvägar!



Natten inatt var lite bättre.
Hon vaknade kl 1, fick lite mat och somnade.
Vaknade kl 3 och var vaken till kl 4, sen somnade hon igen.
Vaknade kl 5 och var vaken till kl 6. Sen sov vi till 8.30 och då gick vi upp.
Hoppas verkligen hon inte tänker hålla på med den här vakenheten länge till. Jag blir helt slut...

Nu ligger hon under gymmet o pratar som vanligt. Hon är ju för söt.
Inga men från vaccineringen heller. Hon verkar må så bra så! Skönt!

Nu ska jag göra en kopp the och äta lite thekakor, till frukost!

En vaken natt

Igår var vi och fikade med gänget. Så kul när alla kan på samma dag, så vi kan samlas allihopa. Vi trängde in oss där på caféet med våra fem barnvagnar. Blev en jättemysig fika. Alla småttingar har växt så under jul och nyår. Dom börjar bli så stora.
Så glad att jag har mina goa tjejer. Tuvalisa har såna söta små vänner!

Inatt var en jobbig natt. Lillan ville inte sova. Inte alls. Hon var klarvaken från klockan 12 inatt. Sen vägrade hon sova, hon låg o pratade och skulle "resa" sej upp. Jag försökte på alla sätt att få henne att somna. Men icke. Hon var lika klarvaken som på dagen. Tmmarna gick och jag vankade med henne, provade att få henne o somna i vagnen och i sängen. Men nejdå. Till slut när jag kännde frustrationen och tröttheten verkligen tryta i mig fick jag helt enkelt bara acceptera att vi kommer vara vakna hela natten. Och japp, det var vi. Klockan tjugo i 6 på morronen somnade hon ÄNTLIGEN! Efter att pappa hennes gått till jobbet. Jag la henne på hans sida av sängen och höll om henne, och hon somnade nog av utmattning.
Vi fick sova några få timmar, för klockan 9 skulle vi upp och iväg till bvc för vaccination.

Vaccinationen gick bra. Hon grät vid sticket, precis som förra gången. Jag tröstade lite och det blev snabbt bra igen. Då jollrade hon och pratade för fullt med läkaren.
5950 gram väger hon nu, och är 63 cm lång. Hon har mest växt på längden. Hon har gått upp 440 gram sen sista vägningen, för två månader sen. Och växt på sig hela 4,5 cm.
Men så mycket som hon rör sig runt hela tiden och ska upp med huvudet så fort hon ligger på rygg, och rullar från rygg till mage och från mage till rygg och vrider och vänder sig, så är det inte så konstigt att hon kanske inte tjockar på sig så mycket i vikt.
Bvc tyckte allt såg bra ut. Vi har fått en ny bvc-tant. En mycket bättre!

Vår andra, turkosa, babysitter var vi inte riktigt nöjda med. Så vi hittade en BabyBjörn som vi tror kunde passa bättre. Hon satt i en sån en gång när vi var på föräldragruppen, och när jag gungade den skrattade hon så hon kiknade. Lät så himla underbart. Så vi införskaffade oss BabyBjörn-babysittern! Mycket roligare med gungningen i den. Hon kan sitta en bra stund och vara hur nöjd som helst. Blir hon lite uttråkad är det bara o gunga till den.
Den är ganska stor, så hon kommer kunna sitta i den bra länge. Lilla pluttan har bara stora saker *s*



Tänk att det har gått 5 månader sen hon kom till världen. Då vi fick hålla henne för första gången. Då vi fick känna den enorma kärlek som man bara inte kan tänka sej finnas. Vår lilla "Lilla Bu". Vår sötaste lilla Tuvalisa.



Idag fyller min pappa år, Tuvalisas morfar.
Grattis på födelsedagen, gamling! *puss från oss*

Nu ska jag försöka sova en liten stund, ta igen lite sömn från den vakna natten. Lägger mej nog i soffan så får jag vila, även om jag inte lyckas somna.

Mysdag

Efter vårt kära nyårsbesök åkt hem passar vi på att försöka bli friska igen. Förkylningen vill inte ge sig riktigt...
Så lillan o jag tog en mysdag och bara slappade!





Nytt år

Så var det nytt år. 2009. Inga löften, inget lovat ;-)
Jo, jag ska umgås och bevara varje minut jag får med min lilla älskade familj. Det underbaraste jag har!

Året började så bra det bara kunde. Min syster var här med sin man och deras lilla söta Victor.
Vi skålade in det nya året med lime-lättdryck i champangeglas, för vi hade glömt att köpa pommac. Men det gick minst lika bra! Vi kikade på alla fina raketer och smällare utanför. Jättefint!
Sen kröp vi allihopa till sängs.

    

Victor, min syster o David har varit här i flera dagar nu. Alltid så kul o få träffa dom, för vi ses ju så sällan.
Tråkigt att det är så långt emellan oss. Men man får göra det bästa av det. Blev så lycklig att dom kom över nyår iaf!
Fick Tuvalisa o Victor umgås lite!
Det är lite mindre än två månader mellan dom. Och vad det händer en massa bara vecka för vecka! Victor hade blivit så stor bara sen i november! Han kommer spurta om vår lilla i både längd och storlek. Han väger redan mer, och dom är ungefär lika långa.
Sötnosarna!

 

Julen och julstöket

Det blev lite småjuligt härhemma. Pyntade lite lagom sådär. Inte för mycket, men ändå så man fick den där lagom julkänslan.
Så gjorde jag julgodis. En MASSA chokladgodis. Blev hur mycket gott som helst! Gjorde över nio olika sorter med choklad. Jag la det i fina burkar och skrev etiketter på. Fint att bjuda på när vi får besök.



Vi hade julfika med tjejorna och småttingarna! Vi hade hur mycket gott julgodis som helst som vi satt o mumsade på. Vi drack julmust och glögg medans våra pluttar låg på en filt på golvet tillsammans.
Sötnosarna! Vad stora dom börjar bli!
Tänk att det är deras första jul! Spännande för dom! (även om dom inte förstår så mycket.)

Julafton firade vi hos min svärmors föräldrar. Blev riktigt mysigt som vanligt! Supergod mat och en massa julklappar.
Jag var lite småförkyld, så var inte överpigg, men det gick ändå!
Marlon och Tuvalisa tyckte snörena på paketena var roligaste julklapparna!
Tuvalisa fick ett megapaket, som det var en gåstol i! Perfekt!





God Jul allesammans!

God Jul & Gott Nytt År!

Julkortet som vi skickade till nära och kära:


Tankar i mitt huvud...

Det har hänt flera gånger att jag kommer på mej själv att göra något flera gånger om som fungerar. Som om det finns inuti mig, Som om jag visste precis, fast jag mest känner mej förvirrad ibland.
När hon ska somna och är klarvaken fungerar det att lugna henne med att gå runt o lägga en filt över henne och sen lägga henne i sängen nära, tätt intill, lägga armen runt henne och blunda, så hon ser att jag "sover". Då somnar hon.
Är det modersinstinkten!?
När hon bara gnäller och inte vill någonting kan jag ta henne i famnen och lägga henne på min arm. Titta henne i ögonen och prata lugnt. Då blir hon lugn. Då känner hon tryggheten.
Är det trygghetens famn!?
Kommer modersinstinkten automatiskt när man får barn!? Bär man det inom sig tills dagen då man blir mamma!?
Jag känner mej trygg i det mesta jag gör. Det kommer bara naturligt. Jag kan känna mej virrig och förvirrad men allt löser sig av sig självt. Jag bara vet hur jag ska göra utan att egentligen veta det...

Min lilla älskling!
Kanske vet jag det just för att hon är en del av mej. En del av mitt hjärta...


RSS 2.0