Klädbytardag

Var på fynddag idag. Först åkte vi på klädbytardag ute i Bergeforsen och fyndade en hel massa för knappt inga pengar alls! Så kul o kunna fynda begagnat. Det slits ju ändå så mycket nu när hon kryper o har sej ute. Då är begagnat guld! För oftast är ju kläder i hennes storlek inte alls mycket använda!
Vi handlade för närmare 250 kr. Kom hem med en halvfull pappkasse med kläder! Cirka 17 plagg!



Gul långärmad t-shirt. 5kr
Vit solhatt. 10kr
Bruna manchesterbyxor med kattbroderi. 10kr
Vita manchesterbyxor med broderi. 15kr
Ljusa jeans. 5kr
Rosa fodrade överdragbyxor. 40kr
Rosa jacka. 20kr
Rosa och brunt set med byxa och tröja. 10kr
3 långärmade bodysar. 10 kr styck
5 par strumpbyxor. 2kr/5kr styck
3 kortärmade bodysar. 10kr styck.
Brun klänning med djungelmotiv. 20kr
Vitt sommarset med röda äpplen på, t-shirt och byxa. 25kr

Det mesta knappt slitet alls! Vi saknade vita bodysar till henne, så nu har hon tre stycken. Strumpbyxor behövde hon, då hennes börjar bli för små. Jeansen för en femma var bara nån liten obetydlig fläck på, annars jättefina! Överdragbyxorna var nog näst intill oanvända! Klänningen med djungelmotiv var bara så söt, så den va hon bara tvungen att få!
Ja det blev verkligen många fynd!

Vi åkte förbi Erikshjälpen också, och där hittade vi ett jättefint, knappt använt, spjälsängsskydd för 15kr! Vitt med spets! Hur fint som helst!

Snacka om fynddag!
Inte mycket mer i klädväg hon behöver nu på ett tag. Lådorna i källaren ligger fulla med storlekarna 74/80, men dom lär hon nog inte växa i förrns till sensommaren/hösten. Vi har en del sommarkläder där, men domf år nog ligga där!

Nu vaknade lillfian! Hon somnade i bilrn efter o ha busat en stund hos farmor o farfar efter vi varit o fyndat. Sov sen när jag bar henne från bilen o fortsatte sova när jag lagt henne i hennes säng. Stentrött!
Men nu får hon vara uppe o busa några timmar till innan läggdags!
Imorrn ska vi på kalas!

Försommar

Sista dagarna har det nästan kännts som sommar. En försmak av varmt och härligt väder! Man blir så glad när man kan sitta ute i solen hela dagen och bara njuta! Mer äm underbart! Åh, vad jag har saknat våren och sommaren! ÄNTLIGEN är dom här!

I torsdags var jag och fian ute hela dagen! Vi var i lekparken och gungade och lekte på filten ute i trädgården! Tog en promenad i selen. Bara njöt av dagen!



  



Igår var fians pappa ledig, så vi tog en tur till Birsta hela familjen! Lilla Maja o mamma hennes gjorde oss sällskap på shoppingrundan. Det blev pyjamasjakt till Majsan och skojakt till TL.
Vi lunchade på Ikea medans Majsan sov och TL hade sångstund för hela cafét. Var kul att få lite sällskap samtidigt som vi faktiskt lyckades uträtta alla våra ärenden. Hade en hel lista som vi raddade av!
I Birsta City hittade vi inga skor, men vi köpte ett par byxor på rea till TL. Ett par likadana som hon har (på bilderna ovan), i en storlek större, för dom var så bra med förstärkta knän och rumpa. Och dessutom på rea!
Så hittade vi också ett par underbara rosa mjukisbyxor med en söt älg på rumpan! Toksöta, och också på rea, så dom köpte vi också till henne. Sen tog vi en sväng över till Barnens Hus där vi köpte lektält och present. Pappa shoppade lite på Biltema också. Bilgrejer.
Och så tog vi en runda in på Ikea, lunchade och shoppade sen matstol i plast, med bord. Perfekt att ha ute på altanen. (Och också perfekt när TLs kusiner kommer på besök i veckan).
Majsan o mamma hennes lämnade oss efter Ikea-rundan för att åka på egna ärenden. Vi tog då en promenad över till Rusta och shoppade mattor. TL sov, så pappa hennes tog bilen till Maxi, medans jag o TL tog en promenad, så hon fick sova. (Var dessutom tokvarmt o skönt ute. Känndes som över 25 grader när vi gick!)
På Maxi åt vi årets första mjukglass *mumsigt* TL tyckte det var sådär. Gick absolut ner, men inte jättegott...



Vi kikade på träbänk på Jula och skor på Skopunkten. Men inget shoppande.
Sen var det mathandling på Maxi. DÄR hittade vi två par skor till fian! Inte lätt när man behöver lite stabilare sula när hon har sånna små fossingar. Storlek 16 lyckades vi hitta i varje fall. Blev perfekt! (med lite att växa i).
Efter en sisådär fem o en halv timmas shopping därute åkte vi hem. Trötta o möra efter alla shopping!
Vädret var underbart fortfarande, så vi satte oss ute på altanen tills det var läggdags för fian.
En riktigt vettig dag, med många inköp! Lönen kom, lönen försvann *s* Nedå, men det var ju precis på lönedagen. Lika bra att passa på då!

Solmys med gänget

Idag var småfisarna på besök. Det blev underbart väder med strålande varm sol. Småfisarna fick krypa runt på filtar på gräset o ha det mysigt!





En helt underbar dag. Var riktigt varmt ute på altanen, så vi satt i linne och hade småmössorna på småfisarna för solen.
Känndes verkligen som att det var sommar! Så nu ÄR våren verkligen här! Med värme och allt!
Vi planerade ihop lite till valborg. Kommer bli storparty då. Vi blev visst lite fler än vi tänkt. Men; The more, the merrier! :-)

Och snart kommer äntligen min kära syster o kusin med sina pluttar! Bara några dagar kvar! Så ska dom stanna i en hel vecka! Ska bli så kul o få umgås med dom. O fian måste ju träffa sina småkusiner så hon inte glömmer dom! Jag har saknat syster yster o favvisen så mycket! (speciellt nu när det är vår och snart sommar...)

Tuvis har blivit så duktig! Hon kan ta sig efter möblerna nu, och vill gärna klättra! Hon börjar kunna ta sig ner själv när hon ställt sig upp också, men ibland blir det bakåtdunsar....Igår slog hon i läppen i ena bordsbenet så det började blöda, men det gick över ganska snabbt som tur var. Blev ingen fläskläpp heller, som jag trodde hon skulle få.
Men vi har iaf köpt en mjukhjälm nu. Så vi ska nog ta o använda den!
Ja, allt går så fort! Hon kryper riktigt fort, och vill gärna ta sig till det hon siktat in sig på så snabbt som möjligt. Ibland kryper hon till o med för fort, så hon tappar balansen!
Hon pladdrar heeela dagarna och pratar om allt! Gagaga dada.....mama...*burrljud*....
O hon ska ta allt hon inte får röra, så man känner sej som tjatig med alla ajjabajja. Får nog ta o vaddera hela hemmet snart....bästa sättet att få bort sladdar och blommor tror jag....

Vi var på den vanliga väg- & mätning på BVC som vi brukar gå på en gång i månaden. TL hade gått upp sina vanliga 300gram. Hon håller en stadig viktuppgång. Men hon hade inte växt något på längden.
Tror nog hon kommer spurta iväg snart i varje fall, för hon har varit lite smågnällig o orolig sista dagarna. Kan ju förståss vara tänder också...Det visar sej!
Hon väger nu 6880gram och är 64 cm. Min lillafia. Inte många som tror hon är 8 månader när dom ser henne. O så kryper hon o tar sej upp o grejar, o det tror dom heller inte hon ska kunna göra när dom ser henne. "Hon är ju så liten" säger alla. Ja, min lilla miniplutta. Min stora lilla älskade sötnosa!



 

Äntligen vår!

Igår var en underbar dag! Även om det var lite småkyligt, så sken solen och värmde på ganska bra. Vi gick en långpromenad och bara njöt av våren!
Sen pysslade vi lite i trädgården. Planterade lite och krattade ock fixade! Tuvalisa sov middag en stund i vagnen och var sen med o kikade på när vi pysslade.
Hon fick krypa runt i gräset en stund o leka. Under parasollet var det jättemysigt.



Hon älskar o vara ute! När solen var lite mindre varm fick hon krypa fritt på gräsmattan och rycka gräs! Det tyckte hon var jättekul!
Vi tog o grillade med grannkompisarna frammåt kvällskvisten. Premiärgrillningen för i år! Hur gott som helst!
Tuvalisa åt sin kvällsgröt ute!


Uuunderbart o kunna vara ute precis hela dagen!
Äntligen vår!!!

Liten blir stor

Tog fram bärselen häromdagen och gick premiärpromenaden med den. Härligt! Känns som ett steg närmare våren när den kan börja användas!
Fick ställa om den en del, för pluttan har ju växt lite sen i höstas när hon var nyfödd pytteliten.


Så nu fick hon sitta framåtvänd också. Hon kikade överallt och tyckte nog det var riktigt spännande.
Trodde det skulle vara lite tyngre att bära henne än det faktiskt var. Selen tar upp mycket av tyngden. Hon väger ju ändå närmare sju kilo nu skulle jag tippa på.
Blir nog en hel del promenader med selen, för jag behöver jobba bort lite extrakilon som satt sej allt eftersom godsakerna lockat ;-)

Det har varit lite gråmulet nu sista veckan. Förra veckan låg en grådimma över stan, tjock o tät medans resten av landet hade varmt och soligt! Blev så less då. Men nu verkar det som om solen o värmen tänker kika tillbaka! Vill gärna ha varmt o vår så vi kan gå långa mysiga promenader med gänget och äta glass i vårsolen!

Idag var vi med gänget i Drakborgen. Vad roligt dom små hade! For runt och lekte som små hattingar! Efteråt var dom helt slut! Vi kommer definitivt åka dit igen allihopa!


TL rider drake o mamma hjälper till o gunga. (Maja biter på en legobit o Ellie tycker om stordraken)

   
*Tut tut* full fart på småbilarna & TL åker rutchkana med pappa & TL har roligt i Drakborgen & En trött TL efter bus o lek.

Underbara lilla gänget! TL har verkligen världens bästa små vänner!

8 månader

Idag fyller vår lilla sötaste hela 8 månader!!!
*grattis min lilla himmelbit*


 

Påskbesök

Nu dagarna före påsk fick vi besök av TLs morfar och gammelfarmor! Tyvärr var inte vädret det bästa, då det var både kallt och dimmigt och ruskigt. Vi som haft så fint dagarna innan (och ska tydligen få fint även nu efter). Men vi var på bla. Norra Berget och gick en promenad. Det är faktiskt fint där även dessa regnruskiga dagar! Och det var mycket snö däruppe!


Stolta morfar drog vagnen mest hela tiden. (Och visst är vagnen underbar med Buggy Snuggle:n däri!)
Var kul att få långväga besöket. Är inte direkt ofta dom kommer upp, så då blir det ju dessto mer värdefull tid att spendera tillsammans!
Vi var även och åt lunch på restaurang Victoria och TL var så snäll. Hon pratade med bordet bredvid oss och sa hejhej till alla som kom in!

TL fick det underbara matsetet med Tomtebobarnen av gammelfarmor! Det är såå fint! Kommer användas flitigt:


Påsken i övrigt blir lugn. Vi ska eventuellt kika över till TLs farmor o farfar på en påskfika. Men annars ska vi mest vara hemma. TLs pappa jobbar hela påsken också....Men vi har köpt hem massa godis såklart och påskpyntat lite smått. Köpte en liten påskpresent till lillan idag på Ikea också:

Liten, söt och påskig skallra!

Så köpte vi även lite annat smått. Grönt roligt haklappsset till TL, svart skohorn att barnsäkra kökslådorna med och ett somrigt ljusgrönt parasoll till utemöblerna:

Kul när dom börjar få in alla somriga färger på allt. Kommer säkert bli en del extradynor till uteplatsen och kanske några klappstolar därifrån! Hittade mycket fint!

Lillan åt också sin första glass på Ikea. Alla barn får gratis glass i cafeét. Det fanns bara isglas. Och isch va kallt o läskigt det var! Men sen kom hon på att det kanske var ganska gott ändå! Blir nog ännu bättre med mjukglasssen i sommar sen!



Hennes förkylning börjar gå över nu. Hon är lite småsnorig fortfarande, rosslar lite o hostar ibland. Men inte alls så mycket som hon gjort senaste veckan. Så hörs att den börjar ge med sig!
I början hostade hon så mycket så hon kräktes. Hon fick knappt luft alls. Lillan. Den kvällen fick hon somna i min famn, för jag vågade inte lägga ner henne efter att hon kräkts så. Men hon sov bra sen på natten förutom att hon vaknade av hostandet. (Men hon somnade om på en gång igen).
Hon har sovit väldigt bra under förkylningen. Hela nätterna faktiskt! Så bara att hoppas att hon tänker fortsätta med det! (vore ju onekligen skönt!).
Ätandet har väl varit sådär. Hon vill helst amma när hon mår lite krassligt. Så jag har ammat henne mer än jag brukar, för det sägs ju att mjölken är bra för deras lilla immunförsvar. Så har hon ätit lite fruktpureér emellanåt, för annan mat har hon inte velat ha. Men nu sista dagarna har det börjat gå bra med gröt och mat igen! Hon har även börjat äta med lite småbitar i maten! Så nu har vi 6-månadersburkarna och 8-månadersgröten. Har även börjat göra lite pureér själv till henne med mixern. Hon har ätit alla jag gjort hittills!!!
Ska snart ta tag i och göra egna matpurér också. Ska bli spännande att se hur det går!

Sötan har ju två små söta tänder nertill nu! Hon biter gärna tag i skeden när hon äter, och gnager på spjälsängskanten. Riktigt vassa är dom!

Hon är ju bara så underbart söt när hon ler o visar tandsingarna!!! *kärlek*

O hon står riktigt stadigt nu också. Tar sig själv upp mot saker, och har blivit allt modigare med att släppa en hand också!

Det är lite svårare att ta sig ner, så blir mycket handfallande och gråt. Tror hon får hjärnskakning snart. Men hon försöker i varje fall! Ibland blir hon stående och börjar gnälla bara för hon inte vågar ta sig ner. Sötnosan!
Får ta o sy en mjukhjälm åt henne snart kanske :-)

Nej nu ska nattsuddaren (för en gångs skull på länge) ta och krypa ner i sängen med familjen!
Glad Påsk!

Glad Påsk!


Hoppas ni får en underbar påsk!
*dreggelpussar* /Lillfian

Storhandla

Familjen ska åka och storhandla. Tuvis håller koll så alla kassar är med!


Tuvalisas favoritleksaker

Fick en bild på henne där hon är omringad av sina favoritleksaker. (Lägger ofta fram dom, så hon är i ett hav av favoriter!)



Grisen. En spelande vippande skallra. Hon (och alla andra småfisar) älskar den!
Herr Kvadrat. En mjuk leksaksbok med prasslande och skallrande armar och ben.
Mammas måttkoppar. Röda o genomskinliga i plast. Skallrar och är bra att bita på.
Badleksakerna från Biltema. Pipande badleksaker. Orangea leoparden är favoriten.
Bitring med kyleffekt. Ljusgrön. Bra för dagarna då tänderna bråkar o kliar.
Billig skallra i plast från ÖB . "Öppen" skallra med kula i. Orange, gul & grön. Kul att slå hårt i golvet o jaga när den rullar iväg.
Trekantig fleraktivitets-leksak från Bellino. Rolig att slå på, o vicka så det skallrar. Bäst är ändå att den går o bita på.
Blom-spegeln. Olika strukturer på blombladen. Spegel i mitten. Roligast att bita på o kika i spegeln.

Sen älskar hon ju rosa snuttiskissen, som hon gärna somnar med över ansiktet. Limegröna flodis-örngottet från Ikea är fint att titta på o det leker hon ofta med innan hon ska sova. Gosekaninen somnar hon ibland med i famnen.
Sen inte att förglömma; nappen o rosa kisse-napphållaren! Never leaving home without it!

Förkyld

Lillfian har blivit förkyld igen. Hon har fått en hemsk hosta och snorar massa. Började igår och igårkväll hostade hon en massa. Fick ge henne lite vatten och amma när hon vaknade av hostan vid halv två. Då blev det faktiskt bättre och hon sov hela natten sen.
Så gick vi upp, hon o jag, vid halv sju. Hon var lite smågnällig o ville gärna vara i famnen. Men lekte lite med henne på golvet tills hon inte orkade längre. Då gick vi o sov igen, vid kl 8.
Jag la mej ner breve Krille i sängen och skulle vila lite. Halv elva vaknar vi allihopa! Blev visst en lång vilostund :-)

Halv ett ville hon sova igen. Märks att hon inte mår riktigt bra. Hon vill inte att jag lämnar rummet ens. Hon ville heller inte ha gröten imorse, utan började gråta när hon inte fick amma och fick gröt istället. Snuttan lilla!

Är ganska varmt ute, så ska nog ta henne på en liten promenad sen. Bädda ner henne mysigt i vagnen, så hon iaf får lite luft. Kan göra henne gott.
Har fått postavi för beställningen från NameIt. Så tänkte gå förbi affärn och hämta den. Ska bli spännande att packa upp den!

Kissarna börjar vänja sej allt mer vid att hon tar sej fram överallt nu. Dom förbereder sej nog för att bli jagade *s*
Hon får komma allt närmare dom nu, utan att dom springer iväg. Håller man TL i famnen, får hon även klappa dom ibland. Mest Tussan.


Vi har bestämt oss för att ta tag i uteplatsen nu i vår. Ska köpa nytt staket med grind, så vi kan ta in vagnen den vägen och låta henne stå ute ifall hon somnar efter promenaderna.
Vi funderar på att antingen sätta staket hela vägen, även innanför häcken. Eller så sätter vi staket en bit och sen kompostgaller innanför häcken. Vi har inte riktigt bestämt oss än. Ska kolla upp alternativen och priserna.
Kanske blir en innätning av balkongen också. Men vi har funderat på hur vi ska göra där. För vi måste ju göra en öppningsdörr där också då, så vi lätt kommer in och ut. Och vi kan ju ioförsej låta katterna vara i fäst koppel när vi är ute. Men känns ändå skönt o slippa tränga på dom sele när dom inte vill. Kan ju vara skönt för dom o bara få ta sej ut på balkongen och få lite luft när dom själv vill!
Blir ett litet vårprojekt för oss!

Ska ta och plantera lite i rabatterna också. Satte bara lite kryddor förra sommaren. Men nu ser jag att krokusen blommar där så fint. Va en hel del krokusar där. Vi har ju inte hunnit bo här en vår än, så är spännande att se vad som dyker upp!

Har inte träffat gänget och tjejorna på flera dagar nu, och verkar som om det inte blir så mycket nästa vecka heller då några ska bort. Men då hinner kanske våren smyga sej fram ännu lite, så kan vi gå på massa mysiga vårpromenader sen veckan efter! Bara längtar till vi allihop kan sitta på nån bänk nånstans med våra barnvagnar och äta glass! Så skönt att kunna vara utomhus!
Vi är ju iaf tre stycken som har uteplats också nu! Perfekt!

Nej, nu ska jag ta och göra lite mat!
En bild på min Dagens Outfit kan jag väl posta först :-D

Underbara dag

Idag är en helt underbar dag! Sol, massa plusgrader och riktiga vårkänslor! Tog en långpromenad med Tuvis. Gick förbi affärn på vägen hem och köpte lite lunch. (Pasta, pesto, mozzarella och baguette o brie).
När jag kom hem ställde jag vagnen på balkongen så Tuvis kunde fortsätta sova där och så pysslade jag i trädgården och på altanen medans hon sussade sött alldeles där bredvid mej!
Var så härligt! Fick bort en massa snö frän häcken, så den numera står upp istället för att ligga nertyngd med snö över sig!
Tog bort krukorna med ljung och granris som stått under snön, och rensade även bort granriset som jag täckt rabatterna med, så krokusen fick synas lite bättre!
Ställde ut sommarhinken vid rabatten, så det inte såg så tomt ut! Snart är hela trädgården snöfri. Och altanen är helt snöfri redan, så där ska snart ställas ut utemöblerna!
Åh, va härligt det är att våren äntligen är här!!!
Visst är det mycket snö kvar, men den smälter på riktigt bra och fort. Är redan så nästan hela gångbanorna är fria från snö! Är inte så fasligt plaskigt heller tycker jag.
Ska nog ta o skruva ihop utemöbel-bordet imorrn med mannen min! Här ska det minsann bli vår/sommar-aktigt snabbare än kvickt! Så nu ska banne mej snön hålla sej borta!

Och för första gången efter förlossningen kännde jag mej faktiskt fin idag!!! Vet inte varför heller riktigt. Köpte en ny blus på rean igår som jag tog på mej. Ljusa jeans till det och satte upp håret lite halvt. När jag gick ut tog jag vita jackan och ljusrosa tunna halsduken, och svarta stövlar. Och såklart solisarna!
Var säkert vädret som gjorde det också. Frös inte ens fast jag bara hade blus och tunn jacka!



Fick även hem det fina halsbandet på posten idag som jag beställt! Har velat ha ett sånt enda sedan jag o Krille förlovat oss och kollade på ringar, då jag lyckades snubbla över ett sånt halsband.
Och häromdagen tog jag tummen ur och beställde ett!



Är så nöjd! Är inte hantverk underbart!!?? Och det känns oxå underbart att bära hennes namn! (på lillhjärtat bredvid står det "Made with love")
(Har sett att även mina goa tjejor, och en massa andra, också har sånna halsband. Har jag halkat på en trend!!??)

Tuvis har börjat prata en massa. Började hon med för nån vecka sen. Hon babblar ajjabajja och ma-ma blandat med massa ljud. Låter faktiskt som hon försöker säga något! :-)
Här pratar hon med sina leksaker:
Tuvis pratar med leksakerna

Ja, jag tjatar om det. Men hon har blivit så stor. Hon har verkligen en hel personlighet nu med humör och vilja och allt! Hon är bara goast i världen.
Känner mej verkligen i en lyckobubbla idag! Vill bara pussa på min lilla sötnos för att jag är så glad att jag har henne. Jag är så lycklig över min lilla familj!

RSS 2.0