Vackert

Farfars begravning var så fin. Sorglig. Rörande...Jag tänkte på honom, den han var...Saknade honom när jag insåg att jag aldrig skulle få se honom igen...Jag grät...Jag som inte brukar vara lättrörd (hormornerna spökar igen). Samtidigt kände jag den där lättnaden. Att han äntligen fick vila i frid och vara fri från sin sjukdom. Slippa sitt mentala fängelse.
Nu får han sova i ro. Ja, begravningen var helt enkelt vacker.

Till dej skänker jag en tanke, farfar. Tack för tiden jag fick dela med dig.

Tuvalisa ville såklart göra sig hörd under begravningsakten. Prästen tänkte precis be mig stanna kvar, även fast hon var kinkig. Men då var jag precis på väg ut därifrån. Men det var så gulligt av honom. Att han tänkte på barnen också.

Vi fick träffa hela min pappas sida av släkten den helgen. Och det bästa var ju att äntligen få träffa lilla Victor. Sötnosen. En riktig liten pussgurka är han! Var nästan jobbigt och lämna honom när vi skulle åka sen. Ville kidnappa hem honom :-)
Var kul o få träffa min syster också. Skönt o få umgås och bara babbla av oss till varandra. Märker hur mycket jag saknar henne när vi väl ses. Men våra småttingar fick ju umgås lite nu. Och vi knäppte såklart miljarder med kort på dom! (som att dom skulle försvinna sen ungefär *s*)

 


Jag o min syster åkte till ikea när vi var i v-ås, utan våra pluttar. Vi var bara borta nån timme, men konstaterade båda två att vi verkligen kännde oss halva, att nått saknades, utan dom. Knäppt hur det kan kännas.
Vi kom även på att vi börjat tycka om små pluttinuttiga saker. Babysaker, babyfärger osv. Sånt man bara tyckte var barnsligt förut, är plötsligt sött o fint! *s*

Lillan var lite trött efter helgens bravader sen. Hela veckan har hon sovit mycket.
Häromdagen sov hon länge, o jag fick mjölkstokning i ena bröstet för det blev för fullt. Fy, vad ont det gör!
Pumpade ut en del, som kommer komma väl till pass den 12e december då vi ska ha barnvakt.
Jag o Krille ska fira bröllopsdag och ska lämna lillan till hennes farmor o farfar. Dom längtar verkligen tills dom ska få ta hand om henne åtminstone en halv dag. Jag däremot kommer sakna henne en massa. Kommer säkert kunna släppa henne och åka därifrån, men hur bekväm jag känner mej vet jag inte. Kommer bli svårt i alla fall. Men hon kan ju inte ha det bättre än hos sina farföräldrar iaf. Där trivs hon! Och kan ju vara skönt för henne o slippa mej lite ;-)

I onsdags hade vi "homeparty" här hos mej. Tjejerna var här med sina pluttar, minus en med sin plutt (dom kunde inte komma). Så kom min grannkompis Linda över o visade sitt företags supersöta kläder och vi beställde lite av henne.
Rivig Design heter hennes företag. www.rivig.se
Jag köpte julklapp till Victor. En body med en giraff och med hans namn på ena ärmen. Kommer bli så sött tror jag!
Och så köpte jag en tröja med uggla på till Tuvalisa. Köpte storleken 1-1,5 år på den, så kan hon ha den som klänning nu och tröja senare. Så smart idé av dom o ha så tycker jag. Dessutom är det ju ekologisk bomull och tryck i plysch, så blir mysigt för barnen o ta på trycket!


(bilderna är lånade från Rivig Design:s hemsida)

Nu har jag pysslat på med lite julstök också. är lite lagom pyntat i lägenheten nu. Sådär så man får den där mysiga julkänslan. Fattas bara lite glögg eller julmust, lussekatter och pepparkakor så är kvällen gjord!

Imorgon ska vi på dop. Andra bebben i skaran som döps. Ska bli trevligt.
Köpte en klänning till TL, men insåg sen när jag kom hem med den att hon hade en ganska snarlik, så blir nog ett byte av den. Så får hon ha den snarlika på dopet istället!
(Tillägg: Bild. Såhär såg vi ut på dopet:


Nu ska jag ta och pumpa lite igen. Lillan sover och verkar inte vilja vakna på ett tag, så tänker inte få en till mjölkstockning.
Gonatt allesammans och tindra sött i era sängar medans adventsljusstaken och adventsstjärnorna lyser så fint.
Snart är det jul!

Underbaraste underbara leendet

Min lilla plutta bara växer. Nu väger hon 5090 gram och är 56 cm lång! Hon har gått upp två o ett halvt kilo och växt nio centimeter sedan hon föddes!
Och tre månader har hon hunnit bli. Fattar inte hur snabbt tiden går! Snart är väl mammaledigheten slut, hon har börjat på dagis och jag undrar vart dagarna tog vägen *s*

Försöker njuta så mycket som möjligt av all den tid jag har med henne! Finns det nått bättre än att få vara med sin lilla plutt nästan dygnet runt! Även om det är dagar då man bara vill sova och hon bara vill vara vaken, eller hon gnäller och vill ingenting mer än snutta hela dagen. Så är ju det så liten tid av alla glädjestunder då hon ler, myser i ens famn, skrattar eller jollrar under babygymmet. Hon är så underbar! För ibland får man ju det där underbaraste underbara leendet:



Vi har även börjat beta av TLs kompisars dop. Vi var på det första nu i helgen. Jättefint! Dom hade hittat på så mysiga saker på bjudningen efteråt med bildspel och lyckönskningsbok och allt!
Sen blir det nästa dop om två veckor och ett till veckan efter där.
Så lillan får vara fin en massa!

Nu har det iaf börjat blivit riktig vinter med all snö. Var nojjig för o gå dom första promenaderna efter det börjat frysa på. Var rädd att det skulle bli så halt med vagnen. Men det var inte ett dugg halt. Jag halkar omkring mer än vagnen. Den är riktigt stadig och greppar is som snö suveränt! Vi köpte även ett supermysigt skydd till handtaget häromdagen, som man stoppar händerna i. Slipper man ha klumpiga vantar med dåligt grepp. Nu håller sej händerna varma samtidigt som man kan ha tunna fingervantar bara. En av de bästa prylar vi köpt, absolut!
Men det är ju alltid det där svåra med hur mycket man ska klä på lillan. Jag bylsar säkert på henne lite för mycket, men känns som hon hellre får vara för varm!
Här är hon i vagnen på en liten vinterpromenix:


I helgen blir det till att åka till Västerås. Farfar gick bort under all helgona-helgen, så nu ska vi på begravningen. Men känns skönt att han äntligen fick somna in efter ett tags sjukdom. Nu får han vila i frid!
Min syster kommer ju då också med sin lilla Victor, så då får jag äntligen träffa honom, lilla klumpen! Längtar!

TL har även fått en tremänning! Eller "kusin" säger jag. En liten Gus! Supersöt liten pojk, lik sin far!
Här är TLs sötiskussar (Gus & Victor):


Har faktiskt varit lite pysslig också. Gjorde kort till Fars Dag som jag blev riktigt nöjd med:



Det fick svärfar med en flanellskjorta! (han gillar faktiskt såna!).
Till pappa skickade jag ett annat kort jag gjorde och ett kort på honom, hans tant o TL som vi tog förra gången vi var o hälsade på hos dom.
Tuvalisa gav Krille en magisk mugg som framträder en bild på henne och texten "Den bästa TokPappan i världen" när den blir varm. Perfekt till hans morgonkaffe! O så fick han en ifyllnadsbok som hette "Tokboken" där man kan fylla i tokigheterna dom hittar på!

Allt med färger och kontraster och saker som låter och piper är jätteroligt numera tycker TL! Så babygymmet vi köpte har blivit mer populärt! Nu ska det vara leksaker med hela tiden! Och det är ju lite roligare när hon börjat upptäcka sånt. För sova om dagarna det vill hon absolut inte längre! Det är ju småttingar som gör det!
Titta på teve är också kul:



Efter föräldragruppen idag blev vi lite klokare på bilbarnstolar. Vi fick en föreläsning om säkerheten kring stolarna mm. Om trafiksäkerheten, montering och lite sånt. Väldigt informativt möte!
Nästa blir om smakisar och introduktionen till matvärlden för våra småttingar. Lite lagom o få den infon om en månad ungefär, för då har lillan blivit 4 månader och har bara nån månad kvar innan vi tänkte prova smaka!
Faktiskt helt okej föräldragrupp måste jag säga!

Ne, nu ska vi planera helgen lite med min syster.
*en liten dreggelpuss från Tuvalisa*







Snuttan

Min lilla plutta höll på o ramla ner från soffan häromdagen!!! Jag la henne på mage i soffan, precis som vanligt o reste mej upp o lämnade henne med blicken för en stund. Då vände hon plötsligt på sej från mage till rygg och jag såg i ögonvrån hur hon var på väg över kanten av soffan. Jag lyckades på något snabbt reflexmässigt sätt stoppa henne med mitt knä!
Tänk om hon hade ramlat i golvet!!! Kännde mej som världens sämsta mamma när jag ältade hur det KUNDE ha gått!
Men som tur var så hände ju inget. Jag kännde o klämmde på henne flera ggr under dagen sen. För mitt knä är ju inte det mjukaste o landa på! Men hon var helt okej. Hon började gråta när hon vände sej, för hon blev nog rädd själv!
Min lilla plutta! Inte visste vi att hon kunde vända sig!
Men nu får vi övervaka henne när hon ligger i soffan och inte lämna henne ensam där mer!



Vi fortsätter träffas som vanligt ungefär en gång i veckan, gänget. Är så skönt o prata av sej med tjejerna om allt möjligt, o se våra små växa på sej mer o mer för varje gång.
Nu börjar dom bli stora dom små! Vi raddade upp dom på en filt igen för att kunna jämföra med den gamla bilden.
O ja, dom har växt på sej en hel del!!!


Min lilla söt är inte så jättepluttig längre! Men tänk att vi fått dom finaste barnen i världen! (som Sofia så klokt konstaterade). Ja, tänk!

Imorgon ska vi på Lukas dop. Ska bli trevligt!
Hittade en sån söt liten klänning till Tuvalisa. En mörkgrå med rosa detaljer.
Själv ska jag ha en mörkgrå klänning, för hittade inget färggladare...hade noll inspiration när jag skulle shoppa (!?).
O jag tänkte ha just rosa till, gammelrosa. Men så kom jag på att det kanske va lite väl o matcha min lilla söt. Även om jag faktiskt tänkt ut min outfit utan att tänka på vad vi köpt till lillan. Gör faktiskt så ofta av nån anledning. Tar på henne kläder och slänger lite snabbt på mej nått från min garderob, och ofta lyckas (?) jag ha ungefär samma färger som henne...
Underligt det där.

Vi var ju på Underbara Barn-mässan i stockholm förra helgen! En "liten" dagsutflykt blev det. Men det var riktigt trevligt.
Inte fullt så kaosigt som jag trott. Trodde vi skulle trängas för fullt med barnvagnar och knappt komma fram. Men det gick faktiskt riktigt bra. Däremot så hittade vi inte så mycket. Blev lite besviken på utbudet. Trodde det skulle vara mer nyheter och mässpriser. Men det va i stort sett det gamla vanliga från företagen som man redan sett.
Vi fick en hel del gratissaker. Plus att min man lyckades vinna inträdes-biljetter och en gratis mäss-påse! Så blev lite billigare för oss!
Vi köpte iaf:
*Ett fint boob amnings-linne/tunika till mig
*En ny barnvagnsfilur att hänga i sufletten. Med prassel i vingarna och burrande ljud när man drog figuren neråt.
*En barnskiva med en massa klassiska barnvisor.
*En nässug
*Nya numret av "Föräldrar & Barn"



Sen blev det inget mer vi köpte. Men vi kom ändå hem med två stora pappkassar. För det mesta var gratis-saker.
Men som sagt, var lite besviken på utbudet. Vi kikade in en Kronan sulky också. Den såg riktigt fin ut och känndes enkel och praktisk. Lite tung o lyfta bara, men i övrigt gillade jag den mycket. Var ombonat i den, steglös lutning på ryggstödet, bra och stor suflett etc. Vi hade nämligen kikat lite på den innan, men bara på nätet, så ville känna lite. Känndes oss ganska nöjda och tänkte kika vidare på den när vi kom hem. Ha den som alternativ och köpa. Men så läste min man på nätet sen att den lätt kunde tippa när den var i fullt liggläge(!!!). Jättesynd. Men då känns den absolut inte som ett alternativ.
Så nu ska vi kika på en Baby travel comfort jogger. Babyproffsens egna märke. Tjejerna har rekommenderat den. Enkel att köra i skog o på grus och inomhus. Jättelätt att bära osv.
Så får se om den kan vara ett alternativ istället för Kronans. Vi har varit lite skeptiska till trehjuling. Men man kan ju alltid prova!

Och sen till lite tråkiga nyheter....Min farfar gick bort under Allhelgona-helgen. Han har varit sjuk i alzheimers länge, så det var skönt att han äntligen får vila i frid. Men det känns ändå....gamle Totte som vi alltid fick godis av när vi var små...
Kommer sakna honom!
Begravningen blir om några veckor....
Men som min svärmor säger: Kommer en, så går en....
Men med det kommer det positiva att jag får träffa min lille systerson, äntligen. Lille Klumpen!
Längtar så efter att få träffa honom!

Lillan har blivit så snuttig. Även direkt efter hon ätit och är nöjd, så åker hennes hand in i munnen och hon snuttar på den! Ibland snuttar hon på kissetrasan om hon har den i närheten. Men nappen vill hon inte ha! Skulle ju underlätta om hon ville ta nappen istället för handen. Men icke!



Jag har varit sjuk i två dagar nu. Har inte ens orkat hålla i min söt. Hemskt känns det! Krille har fått vara hemma, så dom har fått lite tid på tu man hand. Tuvalisa är helt salig i sin far. Hon ler så fort hon ser honom.
Dom är underbara!
Nu ska jag krypa ner under filten igen. Imorgon ska jag vara frisk och gå på dopet!

RSS 2.0