Nya soffan

Idag kom soffleveransen med vår efterlängtade nya soffa som vi beställde för lite mer än en månad sedan. Genom fönstret fick leveransgrabbarna ta den, för den var så stor! :-)
Den är underbar! Tar upp halva vardagsrummet och man kan verkligen bre ut sig när man ligger eller sitter i den! Färgen var till o med finare när den kom på plats, än jag tänkt! Underbart! (sen är det ju alltid lite extra speciellt med nytt!)

Våran gamla soffa:


Nya:




Film, där Tuvalisa provar nya soffan (klicka på bilden nedan):






I botten av en hink






Långt hår

Fians hår har växt snabbt sista månaden bara. Nu är luggen hennes så lång att den nästan hänger i ögonen. Men hårspännen får inte vara kvar, så det blir toffsar.
Min lilla trollunge!






Fynddagar

I helgen har vi varit på klädbytardag och barnloppis. Vi har fyndat hur mycket som helst till Tuvalisa. Hon hade knappt nånting nu i storleken 74/80, så det var perfekt att uppdatera garderoben med fynd!
Ett barnbidrag och hennes gardeob är uppdaterad för hela hösten och vintern! Jag är imponerad att vi fick så himla mycket för dom slantarna!

Tycker om begagnat då det ändå inte slits så mycket i den storleken hon har nu, så fynden är riktigt fina, och så är det ju miljövänligt att inte bara köpa nytt! ;-) Kanon att det kommer till användning för andra också, så kläderna slipper gömmas i en dammig låda på vinden år efter år av dom som inte använder dom längre.

Här är fynden (tror jag lyckats samla ihop alla):


1 st PJ med "Girls Rule"
1 st randig body
2 st strumpbyxor. Ett par vita och ett par bruna/rosa med döskalle på rumpan (antihalk).
1 par ljusrosa leggings med vita prickar.
1 st frottéklänning.
1 st jeanskjol.
1 st supersöt liten jeansväst.
3 st mysbyxor. Ett par mörkrosa och två par ljusrosa.
2 st jeans. Ett par blåjeans och ett par ljusrosa manchester.
7 st luvtröjor. Olika färger och motiv.
7 st stickade koftor. Nån med luva, några med hög krage och några knäppekoftor.
9 st tröjor. Långärmade t-shirtar och tunikor.

Totalt: ca 36 plagg!



1 st tunn vår/höst-jacka i ljusljusgrönt.
1 st röd skaljacka med luva.
1 st rosa och grå vindfleece.
1 st rosa och blommig fleecetröja med luva.
1 st fleecefodrad vinterjacka med luva, rosa och röd.
1 st röd vinterjacka med luva. Tjockfodrad.
1 st täckbyxa i lila.
1 st överdragsset, lite tunnare fodrat. Byxa och jacka i grågrönt.
1 st fleecefodrat regn/snö-ställ. Byxa, jacka och mössa. I brunt, grått och oranget.
2 st rosa vinteroveraller. (en lämnade vi hos TLs farmor och farfar)
2 st rosa täckvantar. Fodrade.
1 st lila vintervantar.
4 st vintermössor. En lila, en vit, en röd och en mörkblå.
1 st rosa-och rödrandig fleecemössa med broderi.
4 st stickade mössor. En vit tunnare, en rosa fleecefodrad med toffsar, en randig fodrad basmössa med öronlappar och knyt och en ljusrosa tunnare.
1 st vit tunn spetsmössa.

Totalt: ca 24 plagg

Allt som allt, om jag inte glömt något; 60 plagg!!! Fint fyndat! :-D




♥ Sötare kan ingen vara ♥






På sensommar/höst-promenad












Fläskläpp

Man kan krypa så snabbt att man stupar framåt och biter sig i läppen....
Resultat: blod och en ond fläskläpp.






BobbyCar

Vem säger att man bara kan köra sittandes frammåt!!??






Klätterfia

Vår lilla sötaste busfia klättrar och klänger och tokar sej. Nu kan hon klättra upp i sin vagn alldeles själv, så hennes mamma och pappa får hjärtat i halsgropen då vagnen är ganska lätt tippbar med baktyngden på den.
Hon går in i badrummet och klättrar upp på sin pall som står under handfatet, slår på vattenkranen och leker med tandkrämen i vattenstrålen. Jättenöjd!
Hon klättrar upp på plåtskåpet på spisen och hänger i ugnsluckan, häver sig upp och försöker se det som finns på spisen.
Häromdagen tog hon sin gamla gåstol, som står under fönsterbrädan, som avsats och klängde sig upp på fönsterbrädan. Överlycklig ställde hon sej där och bankade på fönsterrutan!
Hon klänger och klättrar på sin matstol när hon är hungrig eller vill ha nått att äta.
Ja, vi har en liten klätterfia! En inte helt så orädd heller, tyvärr. Hur barnsäkrar man ett hem helt från klätterfior? Vadderar?

 

 

 


Kroatien-resan

Kroatien var underbart! Så fina gamla stenhus och byggnader med gamla fönster med träfönsterluckor. Mysiga smågränder och små kullerstensgångar i stan. Stora tallar som hängde ner mot vattnet över gångbanan, så man gick som i en tallsvepning därunder. Stenstränderna var jättefina med alla stenar och stenmurarna där stenen "växte" ur dom ner mot vattnet.




Ja det var verkligen jättefint! Vi hade perfekt väder hela veckan. Runt 26 grader och lika varmt i vattnet. Vissa dagar var det lite mulet, men det var dom varma dagarna så det gjorde ingenting. För när solen väl kikade fram gassade den på rejält.
Tuvalisa åkte på en förkylning i början på veckan, så hon fick bara bada litegrann i slutet på veckan. Jättesynd! Men hon tyckte om att sitta vid vattenbrynet och leka med stenarna i hinkar.
Allt var spännande där för henne. Hundar och djur överallt. Hon charmade varenda en som vi mötte!
Hon vinkade åt allt och alla. Hon har aldrig vinkat så mycket förut (och hon har fortsatt när vi kom hem!).




Tuvalisas farmors födelsedag firade vi på en jättemysig restaurang i en liten gränd. Helt underbart fint och jättegod mat med spektakulär servering! Vi fick se fiskutbudet innan vi valde vad vi skulle äta, då kom dom in med ett silverfat med fiskar på och en LEVANDE hummer! Var jättehärligt att se! Vi valde fisk, och när den serverades flamberade den fortfarande, och servitörerna rensade den på plats. Det var verkligen helt rätt plats att fira gamtanten på!



Vi hittade även en till favorit i stan, som var en pizzeria som serverade stenungsbakad pizza som var hur god som helst!
På hotellområdet hittade vi också en favorit som hade utsikt över vår lilla badstrand. Det fanns massa mysiga restauranger både på hotellområdet och inne i stan. Menyerna hade i stort sett samma utbud med mycket pasta, pizza och grill. Tuvalisa mumsade spagetti som den spagetti-ätar-mästaren hon är.



Vårt hotellområde låg på en kulle, så det var trappor, trappor, trappor, trappor och åter trappor! Man blev helt slut av att gå upp för dom! (var tom. omöjligt att få bra bild på dom, då de var så långa...) Och barnvänligt var det inte alls. Barnvagnen fick vi dra uppför backar som slingrade sej till vår hotellänga. En bra omväg blev det, men det fanns ingen annan väg om man inte ville släpa vagnen upp för trapporna...
Men utsikten från hotellet var så fin, med havsutsikten och allt, så det var nästan så det kompenserade slitet.




Till och från stan (Porec), kunde man gå, ta en båt eller åka ett litet minitåg! Tuvalisa gillade både båten och tåget! Hon vinkade till alla vi åkte förbi med tåget och böjde sig över båtkanten för att se vågskummet efter båten.



Flygresan till Kroatien gick sådär, vi hade varit vakna till och från i ett dygn och var trötta och Tuvalisa ville inte sitta still. Hemresan gick dessto bättre, då lekte hon på ett bra tag och sen somnade hon i vår famn. Mysigt!

Vi hade helt enkelt en jättehärlig vecka! Lite dum förkylning för Tuvalisa som bråkade och lite mer trappor och konditionsträning än vi tänkt. Men i övrigt var det bara så fint och så skönt med sommarvärmen. Och vi hade ju det bästa sällskapet med Tuvalisas farmor och farfar också.
En superbra semestervecka!

(Ännu fler bilder finns här: http://picasaweb.google.se/TinaLi.album/KroatienSeptember2009#)




Smoothiefrukost






Lärt sig gå!

Nu har Tuvalisa lärt sig gå! Utan större vingel och med armarna rakt fram. Vår lilla Frankenstein!


(Klicka på första bilden för att se FILM: Tuvalisa har lärt sig gå)

Idag gick hon genom hela vår hall fram och tillbaka, och sen lekte hon med leksakerna och gick emellan dom, bytte till en annan leksak och gick till nästa.
Hon tar en leksak och går och provar vart man kan ställa och lägga den.
Hör hon musik på teven eller en leksak som spelar så ställer hon sig framför och dansar. Ibland tar hon två leksaker och slår ihop dom så det blir som lite musik och så ler hon.
Min lilla sötnosa.
Ett år och en månad igår!

(men bara för att hon KAN gå, så är det ju ändå lättast att krypa tycker hon ;-))




En liten Signe

Våra goa vänner och grannar Linda och Anders har fått en liten dotter. En miniliten liten Signe den 9e September. Är så glad för deras skull! Längtar tills vi får träffa lilla underverket! En ny liten bästis till Tuvalisa!


Familjesemester

Nu har vi varit på semester i en vecka i Kroatien. En härlig vecka! Det var såå skönt att vara på semester, men såklart också skönt att komma hem!
Vår första familjesemester!
Vi har precis kommit hem, och ställt in bagaget i klädkammaren. Packar upp det imorrn. Nu ska vi ta det lugnt och mysa ner oss i soffan tillsammans.
(uppdaterar mer om semesterresan sen)


 

 

 


Kikar på barnprogram på teven







Tynderö

I söndags tog vi en sväng ut till Åstön, Tynderö. Vi gick ner till havet och lyssnade på vågornas brus och lekte lite i sanden.





Så tog vi en liten promenad bort till ett torn, där det stod en STOR traktor som vi kikade på.
Och sen en liten promenadbit till. Fian fick gå en liten bit och vi kikade på alla fina lingon efter vägkanten.



Vi skulle ha fikat på ett litet mysigt café, men det var bokat av några som hade dop. Så vi åkte vidare till ett annat café, men det hade stängt för säsongen. Så eftersom vi blivit riktigt hungriga slutade det med en lunch på Max.
Efter det åkte vi till fians farmor och farfar och busade lite med farmor, medans pappa och farfar mekade bil.




Varje dag är spännande

Fian är så go. Hon har blivit sådär riktigt gosig, kommer och kramar en och myser. Speciellt när hon är trött.
Istället för att träna på att gå, går hon på knäna. Men det och krypa funkar ju jättebra för att ta sig fram! Det blir några steg per dag, men bara när hon själv har lust.

Hon pratar på konstant hela tiden. Hon låter så gullig med halv joddligt ljud.
Det har kommit fram en till tand nere och två uppe. Så nu har hon fem små tänder. Det var kämpigt den här gången, när dom höll på att komma fram. Hon hade riktigt ont, till skillnad mot dom första två som hon inte verkade känna av speciellt alls.

På kläder har hon gått över till 74 på överdelarna. Byxorna ligger hon mitt emellan 68 och 74, så det är lite svårare att hitta byxor som sitter bra.
På blöjorna kör vi med up&go storlek 4. Smidigt att bara kunna dra på dom, för hon vill absolut inte ligga still på skötbordet.

Vagnen är inte alls lika rolig att sitta länge i längre. Det är mycket roligare att upp och gå. (även om mamma och pappa får dra en tom vagn och hålla handen.)
Jaga fåglar och titta på hundar är roligast. Djur i allmänhet är spännande.

Burkmaten ska helst vara kall fortfarande. Varm mat är inte så gott....
Bitar går bra när hon har lust. Då kan hon äta hela vindruvor och stora matbitar. Kex, russin och rispuffar går alltid ner. Mammas mat/hemlagad mat är fortfarande ingen hit...
Har börjat äta lite själv. Hon tar skeden med mat på och stoppar in i munnen, men sen åker skeden oftast ner på golvet. Bara ibland som den åker tillbaka till tallriken. Men vi övar på.
Smoothies är jättegott! Hon håller i tetran själv och dricker jättebra ur sugröret.
Vällingen funkar också jättebra. På morgonen och kvällen är det mysigt att ha vällingen och mysa lite i myshörnan eller i mammas och pappas famn.

Teven är jättespännande. Hon sitter ofta på mornarna med vällingen framför teven och tittar på barnprogram. Nalle Puh tycker hon bäst om. Och när det är musik klappar hon händerna och diggar musiken med att gunga fram och tillbaka.

Det är så underbart att se alla hennes egenheter. Varje dag är spännande.


(klicka på bilden för att se FILM: Tuvalisa pratar.)






RSS 2.0