Kärlek till ett barn



Jag o min sötnosa!

En stund på skötbordet

Filmade sötnosan när hon låg på skötbordet under sin favoritmobil. Hon pratade lite mindre än vanligt, för hon var nyvaken. Men blev ändå en ganska härlig film!

Tuvalisa på skötbordet

Utveckling

I helgen var vi i Västerås på släktfest. Mormor fyllde 85 år, så då passade vi på att åka dit och fira tanten och samtidigt låta hela släkten träffa lillan!
Dom var så lyckliga allihopa och tyckte hon var så söt! Vi lyckades ta ett generationskort också på Tuvalisa, mej, mamma och mormor! Jättekul o ha ju!
Pappa fick även träffa henne för första gången, och även farmor och grannarna på min barndomsgata (pappa bor kvar där).

Efter helgen följde min mamma med oss hem till sundsvall för att stanna några dagar.
Vi tog det ganska lugnt för Tuvalisa var lite trött efter alla intryck efter helgen. Men vi gick iallafall på Babysång som vanligt på onsdagen, men lillan sov genom hela sångstunden! Första gången hon sovit hela tiden. Hon brukar vara så nyfiken och vilja vara med hela tiden. Men hon lyssnade i alla fall o jag o mamma sjöng på för henne!
Var tråkigt när mamma åkte hem igen. Känndes skönt att ha henne här. Lite ovant också med en extra person som tog hand om lillan. Jag kunde göra så mycket jag annars inte riktigt hinner med!




Lillan har utvecklats så mycket bara nu sista veckorna!

Lyfter på huvudet hela tiden, även när hon ligger på rygg. Nacken är riktigt stadig och vi behöver inte hålla upp hennes huvud alls. Ibland kastar hon iväg med huvudet och kroppen, så man får vara beredd. Men tycker hon börjar få allt mer koll på vad hon gör.

Ligga ner vill hon absolut inte, ne hon ska sitta upp! (vore ju lite lättare om hon kunde sitta själv förstås, men vi bunkrar upp med kuddar och dylikt bakom henne)

Benstyrkan blir bara bättre och bättre. När man har henne hukandes i ens knä, skjuter hon ifrån med benen så hon står upp. Hon kan även tekniken lite med att ta ena foten framför den andra och sen byta till andra foten.

Kryppositionen hatar hon fortfarande. Ligga på mage är inte så skoj. Hon ligger och sparkar med benen och försöker ta sig fram, men armarna och huvudet hänger inte riktigt med, så hon blir framtung och kommer ingen vart och blir då arg.

Hon pratar hela tiden om dagarna och testar rösten. Ibland ger hon ifrån sej ett så högt ljud så hon blir rädd själv.
På skötbordet har vi hängt en mobil som hon pratar med och skrattar åt så fort vi lägger henne där. Helt underbart!
Vi köpte även ett babygym som börjar bli lite roligt. Inte lika roligt som skötbordsmobilen, men det funkar att ligga i gymmet ett tag i alla fall.

Hon tittar och är så nyfiken på precis allt. Hon sover knappt om dagarna för allt är så spännande, så hon inte vill missa något. Lampor, ljus och allt med kontraster älskar hon att titta på.

Vi har även gått över till storlek 2 på blöjorna nu. Dom är fortfarande lite stora, men 1:orna känns för små.
Storlek 50 på bodysarna har blivit för korta i ryggen, så nu använder vi mest 56. Dom är lite breda och stora i ärmarna, men funkar ändå!
Hon kan fortfarande ha storlek 50 på byxor och vissa 56:or. Men dom flesta 56:or är fortfarande för stora.
Men hon växer på och börjar sakta men säkert krypa närmare 5 kg!

Tänk att hon hunnit bli 10 veckor redan vår lilla plutt! Det går så fort! Ändå är hon rätt liten, för dom flesta tror hon är nyfödd!

Sov!

Inatt sov hon från kl 22.30 igårkväll till 07.00 imorse!
Hela natten! Utan att vakna!
Jag har sovit så mycket, så jag lär ju bli överpigg idag! :)

Nya saker

Vad det är roligt att shoppa! Finns det något roligare än att slösa bort sina pengar på nytt!?
Vi har blivit, om möjligt, ännu flitigare stamkunder på ikea.

Igår köpte vi:


LOCK PlafondKAXIG TaklampaBARNSLIG Mobil





* Hallampa - en plafond (Lock), för det är fortfarande så mörkt i hallen. Vi köpte en tidigare, så nu blev det en till likadan.
* En lampa till barnrummet (Kaxig). Där är det möörkt på kvällarna nu, för vi har inte riktigt hittat nån vi gillat och som passat. Förrns nu.
* En mobil att hänga i skötrummet (Barnslig). Hade heller inte hittat nån vi gillat, tills vi såg den här. Ville ha en mjuk också.


BILLIG Krukväxt
* Ny duk/löpare (Lenda) att ha på vardagsrumsbordet. Så att den ena kan vara i tvätten medans man har den andra fin och ren! (hade nämligen en likadan sedan innan)
Tycker ikeas "räffliga" löpare är så bra, då det inte gör något om man ofta tar bort duken och rullar/bufflar ihop den. Den blir aldrig ful och skrynklig, utan är lika fin hela tiden. Ett tips från min sida!
* Nya småblommor till hyllorna (Billig), för dom som stod där hade kissarna ätit upp.

Vi fixade även lite hemma. Skruvade upp tavellisterna i köket och satte upp kokböckerna där. Blev jättebra.
Skruvade upp mörkläggningsgardinen i Tuvalisas rum, så mamma min kan få det lite mörkare när hon kommer på besök om några veckor och ska sova där.
Hallspegeln fick också äntligen komma på plats. Så nu kan jag se hela mig igen!
Fixade även svartvita foton till flerfoto-ramen och hängde den i hallen. Blev såklart bara bilder på lillskrotan.
Så nu blev det ännu lite mer ordning här hemma. Känns skönt. Bara lite småsaker, som några tavlor och sånt som ska upp nu. Sen tror jag det är ganska likt ett färdigt hem!

Den finaste bilden i världen

Vi hämtade bilderna från fotografen i fredags. Förstoringen på henne blev verkligen den underbaraste bilden. Jag kan inte sluta titta på den. Ska sätta den ovanför våran säng i sovrummet.
Åh, vad den är underbart fin. Min lilla älskling!




Familjebilden

Idag var vi med i tidningen med standard familje-bilden om Tuvalisas födelse. Avskyr lika mycket varje gång att vara med på bild. Varför ser jag aldrig ut som mej själv!?
Men det är ändå kul att vara med hela familjen. Vår lilla underbara.
(Min man har tydligen bytt namn till Krister också...trist när dom skriver fel! Gjorde dom på vår bröllopsannons oxå...)



Vi tog även fler bilder hos fotografen. En bild förstorade vi på henne. En helt underbar bild där man ser hennes stora vakna blick. Hon är bara den sötaste på jorden! Den ska vi hänga ovanför sängen.
Tog ju även kopior till släkten såklart. Då blir gamlingarna lyckliga när dom får en fotograf-bild på henne!

Regn, regn, bara regn

Idag hade vi tid hos BVC. Regnet bara öste ner ute. Igår regnade det heela dagen, och det verkar göra det idag också.
Jag hade ingen direkt lust att dra vagnen i spöregnet, utan kännde mer för att ha bärselen.
Löste det med att jag tog en regnjacka på mig, selen över och sen som regnskydd till henne blev det en sån där genomsynlig "engångsregnjacka".
Satte luvan över hennes huvud och knöt ärmarna bakom min rygg. Sen bullade jag upp överflödet som hängde ner "under" henne och selen. Funkade jättebra. Hon var helt torr när vi kom fram!
Ska nog fundera på att kika upp om det finns nått lättare bärskydd till selen som tål regn. Fleeceskyddet har vi ju redan, för lite kallare dagar. Men kan nog vara skönt att ha ett regnskydd också. Enklare om inte annat. Men sålänge funkar ju mitt provisoriska regnjacka-skydd!

RSS 2.0