Älskade du

Älskar dig varje minut, varje sekund. Vill busa med dej, pussa på dej, hålla dej varje sekund. Du är mitt lilla hjärta, min lilla solstråle.
Älskade du! Mammas lilla hjärta!



Sista babysången

I onsdags var sista babysången för den här terminen. Känndes så tråkigt att det inte är någon förrns i höst igen. Kommer sakna att sjunga och dansa och vara där....
Vi avslutade med lite ballonglek! Alla barnen älskade de flygande ballongerna som studsade och flög iväg!


 

Jag har sytt lite också. Har blivit lite småkär i alla mammelucker till småkottarna överallt. Så sydde ett par med en liten tunika till. (Fian hade den dressen på avslutningen på babysången också.)



Är så skönt nu när det börjar bli varmare och man kan ha fian i selen och gå små promenader. Vagnen är ju bra när hon ska sova eller när man ska handla, så man kan lägga matkassarna under där. Vad man kommer få kämpa sen med o bära matkassar, när man blivit så bortskämd nu med att kunna slänga dom under vagnen bara! Hur skönt som helst o slippa bära.
O fian börjar ju bli en liten tungis nu (så armarna lär nog tränas ändå). Vi var och vägde och mätte henne på BVC häromdagen. 7510 gram tung och 68 cm lång har hon blivit nu! å hon har dragit iväg på både vikten och längden sen en månda tebax! Märks att hon tjockat på sig lite på kläderna också.
Vi gav ett försök att byta till större storlek på blöjorna också, Liberos Up & Go (storlek 4), men dom blev för vida i låren så dom läckte...Så det blev till att fortsätta med Pampers treor. För dom kan hon ha ett bra tag till.

Senaste dagarna har det bara varit tok. Hon har inte velat sova, fått för sej att spotta med tungan när hon ska äta så det skvätter mat överallt och igår hade hon kräksdag så hon inte fick behålla nått alls.
Men idag verkar kräkningarna vara över i varje fall och hon sover också bra. (Även fast det är lite bråk när hon ska somna). Hon sover sina 1,5 till 2 timmar både på förmiddagen och eftermiddagen!
Men matspottandet tycker hon är kul och verar vilja fortsätta med det....tyvärr.

På Lördag ska vi på storfika på Fiskartoget. Sundsvall ska sätta rekord i fikagäster på en dag!
Gratis fika och några från gänget hänger nog på, så det ska bli kul!



Om min lilla fis

Mitt namn: Tuvalisa
Ålder:
9 månader
Skostorlek: 17
Blöjmärke och storlek: Pampers storlek 3
Favoritnapp: GIF-nappen eller den rosa med blommor
Favoritkläder jag har: Vita spetsmössan och turkosa tröjan med prickar
Favoritleksak: Herr Kvadrat
Godaste maten: Kall burkmat
Skrattar åt: När pappa busar eller när man kittlas (ler annars för det mesta när någon annan ler)
Bästa vännerna: Gänget (Lukas, Alfons, Ellie och Maja)
Föräldrarnas namn: Tina och Kristofer
Bor: I marklägenhet i Sundsvall



Kopiera gärna frågorna och svara om din lilla fis :-)

Separationsångest

Nu har jag slutat amma. Helt.....Känns jobbigt. Jag har sån separationsångest så jag vet inte vart jag ska ta vägen nästan. På morgonen när vi ligger i sängen o myser är det jobbigast. Då söker hon. Men jag har börjat göra välling innan jag hämtar in henne till oss, och hon accepterar den hyffsat i varje fall. Men jag saknar myset när jag ammade då.
Men jag känner ändå att det är dags att sluta amma nu. Hon börjar bli stora tjejen och behöver inte mej längre på samma sätt. Så har även slutat med kvällsamningen. Då får hon mat istället, och tror hon står sig bättre på det på nätterna.



Fian har börjat prata en massa. Hon försöker säga ord när man pratar med henne. Hon får inte riktigt till det så för det mesta blir det "bapp" när hon inte riktigt kan ta in det vi säger. Och hon sträcker ut handen mot saker lite längre bort o säger "e dä". Så berättar man vad det är och hon lyssnar. Ibland ignorerar hon helt och tittar på nått annat eller tar sig därifrån, men ibland stannar hon och tittar mer nogrannt på det.
"Att" sa hon imorse om vattenflaskan jag har vid sängen. Hejje säger hon istället för hej. Ma ma och Ba Ba, är mamma och pappa. Lät som hon sa "Titta" imorse också. Men väldigt tydligt T i början.
Kul när hon försöker!

Hon är verkligen nyfiken i en strut. Allt ska hon vara med på och titta när man gör. Hon står gärna nere vid ens ben när man tex. lagar mat. Hon vill gärna ta allt man håller på med också. Allt vill hon lära sig! En liten hjälpreda tror jag vi får! :-)

Igår va det underbart väder ute och pappa hennes var ledig, så vi tog en sväng ut till Lörudden. Promenerade i selen o fian fick leka lite på stenhällen vid havet. Så åt vi underbart god lunch på en liten restaurang precis vid hamnen. Sen åkte vi ut till Galtström och tog en glass o en lien promenad. Härlig dag!!!







Det finns verkligen så mycket söta sommarkläder till lillfian. Vill shoppa en massa, även fast hon redan har en hel del. Så har jag en hög med tyger också som jag tänkt sy lite sött av. Så får bara kika lite och beundra i butikerna, hämta lite inspiration om inte annat!
Var på klädparty i förra veckan, då tjejorna även firade mej på födelsedagen (Dom goaste vänner man KAN ha. Jag fick en underbar födelsedag!!!). Vi gjorde en beställning tillsammans allihopa från Rabdido. Det här beställde jag till fian:


En supersöt ljusrosa body med limegröna kanter och ett sött ulligt får på. (Färgerna var såå mycket finare i verkligheten än på bilden!). Så blev det ett par supersöta mammelucker också. Kunde bara inte låta bli! Även fast fian inte så ofta har rött. Men dom var bara Tuvalisa i ett nötskal.
Beställde även en tunika med igelkottar på också, men ångrade mig på den då jag inte riktigt kännde att det var Tuvalisa trots allt. Men känner mej nöjd med beställningen! Hon kommer bli så fin lillfian! Ska kanske ta och sy en liten tunika till mammeluckerna tror jag. Köpa lite spets.

Kikar på Nyhetsmorgon, som varje morgon. Sonja Aldén som sjunger. Hon är ju verkligen helt otrolig på texter!!! Hon sjöng Välkommen hem, och jag bara rös för den va så fin!
Ett "smakprov på låten":
http://www.soundike.com/song/1294066_Sonja_Alden_Under_Mitt_Tak_V%C3%A4lkommen_Hem_mp3_download.html
Texten: http://www.6lyrics.com/music/sonja_alden/lyrics/valkommen_hem.aspx

Nej, nu är det dags för frukost innan lillfian tänker vakna igen.


Babysim

Nu har fian klarat första kursen i Babysimmet. Känns tråkigt att det är slut nu för sommaren. Men det kommer ju igång igen i höst, även om det känns långt dit. Men då får vi simma på söndagar istället för måndagar. Och det känns som en bättre dag!
Sista simdagen provade vi på att dyka. Det gick jättebra för fian! Hon är så duktig!
Hon gillar verkligen att vara i vattnet och benen hennes sprattlar för fullt!






Lejonbabyn

(24 juli - 23 augusti) Lejonbabyn vill hemskt gärna bli ordentligt bortskämd och ha precis all uppmärksamhet. Det är ett ståtligt barn, som tidigt förstår när man säger vackra saker om henne. Hon besitter därför ett stark självförtroende men även en väldig charm som få människor kan stå emot. Ett lejon visar väldigt tydligt vad hon vill, med en röst som hörs och inte kan bli ignorerad.

Saknar pappa

Fians pappa är på kurs. Vi saknar honom en massa! Men ikväll kommer han äntligen hem, efter o ha varit borta sen i söndags! Tänk vad lycklig man är som har sin man vid sin sida hela tiden! Jag skulle aldrig vilja vara ensamstående!!!!

Både jag o snuvaluva har också blivit förkylda. Vi snorar o hostar ikapp!

O nu har fian blivit 9 månader, idag! Man är ju gravid i 9 månader (egentligen 10), så man kan ju säg att hon funnits utanför min mage lika länge som hon låg därinne o växte!
Otroligt hur fort tiden går! Jag kommer ju ihåg som igår när vi var i Thailand på bröllopsresa o jag började må dåligt. Sen gick det ändå ett tag innan jag testade sticka, och då fanns ju Lilla Bu i magen!
Även graviditets-tiden gick ganska fort. O så träffade jag ju mina goa tjejor då! Tänk vad härligt det måste ha sett ut när vi vankade fram där alla fem med stormagarna! (åh, vad jag önskar vi fotat alla oss med magarna...)
O nu är dom så stora alla våra småfisar!
Jag älskar fortfarande första gruppbilden vi tog på dom:



Min lilla fia var bara 2 veckor gammal då! Och idag fyller hon 9 månader, min lilla sötgröt! Världens underbaraste lilla sötnosa!







Liten i stor stol


Våran lilla sötgröt har vuxit på sig lite! Bilderna är från december, februari och nu i maj!

Hon säger pappa och tar sig efter möblerna (Klicka på bilden för att se filmklipp):



Barnloppis

Idag var vi på barnloppis ute i Matfors. Vi fyndade litegrann som vanligt! Känns som vi blivit fynd-jägare *s*
Men är ju kul att göra lite utflykter, så då kan man passa på att shoppa lite behövligt!



Vi fyndade runt 15 plagg i härliga sommarfärger!

Adidasskor. 10kr
Jättefint rutigt bäddset, helt nytt. 60kr
Mörkrosa prasselbyxor som man kan vika upp till shorts, mörkrosa volangkjol och blommiga shorts. Alla tre för 50kr
Gula shorts med volangkant. 5kr
Ljusgröna tights. 5kr
Gullunge-body. 15kr
Leksak. 5kr
Heldress i randig velour med tillhörande dreggellapp. 20kr
Randig stickad luvtröja med giraff. 10kr
Rosa långärmad tröja med spets. 5kr
Tuffa mörkblå jeans. 10kr
Tunna sommarjeans/tights med söt blombrodyr. 10kr
Två bodys med blombrodyr och spets på kragen. 10kr/st

Vi var även inne på en möbelbutik och kikade lite på soffa. Vi ska köpa en nångång i höst, så vi spanar lite. Hittade några sköna och fina!
Vi shoppade två limegröna pallar till altanen där också. TL tyckte dom var bäst som bongotrummor och kryptunnel!


Tuvis första egenskrivna saga

Tuvis hittade på en saga helt själv idag, som hon berättade för oss nyss! (vi tror ju självklart det blir en storsäljare!)

Aaaarrgghhhh, säger Tuvismonstret med monsterröst.
Aaaaahhhhhh, skriker Prinsessan med pipröst.
Monstret äter upp prinsessan.
Hej då!


Vi har visst en liten fia som gillar grymma sagor ;-)

Mat & sovklocka

Hur ser era mattider ut för era små?
När vi är hemma är det ju lättare att ha mattider, men är man iväg nånstans blir det såklart lite efter tillfälle! Har kommit på att vi sällan är hemma nu på dagarna, när det är fint väder ute! :-)
Tiderna beror ju förstås lite på hur länge hon sover och hur trött hon är på dagarna.
Men har gjort en ungefärlig Mat- och sovklocka :-)

Ungefär halv sju till sju (6.30-07):  Vaknar och ammar.
Nånstans mellan sju och åtta ungefär (07-08):  Leker.
Från åtta till nånstans kring tio (08-10):  Sover förmiddag.
Vid tio-tiden (10):  Vaknar och äter gröt.
Efter gröten och fram till tolv-tiden ungefär (10-12):  Busar, leker o äter lite mellis.
Runt mid-dag (12-13):  Sover en stund om hon är trött (ibland skippar vi lunchsovandet)
Ungefär klockan ett (13):  Lunchdax.
Efter mumsigt mellis och fram till tre ungefär (13-15):  Busar och äter mellis däremellan.
Till nånstans kring fyra/fem-tiden (15-17):  Sover eftermiddag.
Leker o busar fram till klockan fem, om hon inte sovit länge.

Klockan fem till halv sex (17-17.30):  Äter välling och ammar.
Busar lite efter tidiga kvällsmålet. (17.30-18.30)
Halv sju till sju (18.30-19):  Äter kvällsgröt.
19.00 till tidig morgonkvist:  Sussar sött.

Idag blev det inte alls så bara för det :-) Hon vaknade vid halv sex och jag tog över henne till vår säng. Hon fick amma och sen somnade vi båda två och sov till halv åtta. Vid åtta fick hon morgongröten och halv tio somnade hon förmiddag. Så nu sover hon.
Vi ska nog ta en liten promenad sen. Kanske tar en sväng ner på stan. Beror lite på om pappa hennes vill med. Han slutar jobba klockan tolv, så vi väntar tills han slutar. Om inte annat kanske vi tar en promenad bara.
Skönt att komma ut när det i varje fall är någolunda sol. Och då kan sötan sova lite i vagnen.


Sugrörsfajt

Har börjat tagit tag i promenixerna på allvar. Nu går jag minst en timme vare dag, oftast blir det flera timmar. I såväl solsken som regn och rusk! Känner mej så nyttig! Mina morgon smoothies på det, och dagen kan inte bli bättre!
Ska gå åtminstone en dag i veckan med Lukas o hans mamma. O så kan Lukas o Tuvis busa lite efter promenixen.
Sist hade dom sugrörsfajt!

 


Är så härligt att gå nu när det oftast är finväder och lite varmare. Känns så underbart att komma ut och känna att sommaren snart är här!
Går ofta med sötan i selen. På nått vis känns det som jag får kämpa lite mer då, som att det tar lite mer kondition och ork. Och det är ju bara bra. I den här staden är det ju backar uppför hur man än går känns det som, så benen tränas i varje fall!
Skrotan finner sig jättebra i att sitta i selen. Hon kikar på allt runtomkring och pratar med folk vi ser. Vi sjunger lite ibland och hon klappar händerna! (det lärde hon sig i förra veckan!)
Ska vi gå lite längre svängar och kanske shoppa lite på stan, så blir det vagnen. Lättare att stuva grejer under vagnen, och så kan hon sova lite.

Igår var vi på öppet kyrkis och träffade några från babysången där. För även om det inte blev nån sång idag, så är det kul för henne att få leka av sig lite. Vi fikade och busade lite och tog sen sällskap med några ner på stan.
På stan shoppade vi hjälmmössor. För mamma o pappa har tappat bort Tuvis vita hjälmmössa...
Hittade flera stycken, för det var massvis med rea!
Köpte en blommig och fodrad från H&M. En mörkrosa med bruna kanter från Kapp Ahl. Och en vit spetshätta, också från Kapp Ahl.
Blir perfekt med några sånna i vår/sommar som iaf täcker öronen ifall det blåser lite smått. Annars funkar ju solhattarna kanon!
Har letat länge efter en blommig hätta, typ dalkulla-hätta, liknande som jag hade när jag var liten. Vet att den fanns på Kapp Ahl och H&M i höstas, men jag köpte tyvärr inte nån då. Och nu fanns dom inte kvar i butik...
MEN jag lyckades hitta en på nätet! Så den slog jag till på! Skrotan blev sååå himla söt i den!





En liten prinsessa har vi verkligen. Hon passar allra bäst i det söta, gulliga och spetsiga! Vi har provat lite olika, men hon blir bara sådär docksöt i gulliga plagg.
Idag stannade två "tanter" till och utbrast "Men gud vilken underbart söt liten flicka!". Bara sådär, när vi gick förbi, o jag hade henne i selen.
Det värmer ju såklart i ens hjärta! Man önskar hon förstod alla varma kommentarer som sägs om henne!

Och eget rum har hon ju flyttat över till nu! Hon sov riktigt bra redan första natten. Fann sig direkt! Hon har ju varit därinne och busat och lekt med sina leksaker i stort sett varje dag sen hon började krypa omkring. Så hon känner sig nog trygg därinne. Så hon sover fortfarande hela nätterna! Vaknar oftast inte tidigare än kvart över 6! Så eftersom hon somnar vid 19-tiden, så är det ju många timmars sömn. Jätteduktigt av henne tycker jag!

Hon har inte växt något på längden på tre månader enligt senaste mätningen som vi gjorde för ca tre veckor sedan.. Men hon har i varje fall gått upp i vikt som hon ska. Men tror ändå hon har växt lite på längden nu, för jag tycker hennes kläder börjar bli lite mindre. 62:orna kan hon inte ha längre på bodysarna, inte heller på byxorna. (Bara vissa). Så nu är det 62/68 på bodys och 68 på byxor som passar bäst. Byxorna är stora i midjan, men hon drar dom i benlängden.
Vi köpte dom fränaste byxorna med älg på rumpan, på rea för nån vecka sen. Helt underbara!
De var i storlek 62 med ganska korta ben. Men dom är ändå stora i midjan, så passar perfekt som trekvartsbyxor!

 

På blöjorna har vi storlek 3, Pampers Baby Dry. Ska prova Liberos Up & Go härnäst.
I matväg har hon blivit duktigare på att äta bitar. Hon kan äta hela ärtor sålänge de är kokade och mjuka. Ska börja ge henne brödbitar i småkuber och göra lite större bitar i allmänt i hennes mat. Sånt som hon kan ta och äta själv börjar nog bli dax att ge henne. Ska köpa en hackare på Clas Ohlsson som delar grönsaker etc. i minismå bitar. Perfekt till barnmat och tacos!

Ne, nu ska jag ta och kika lite på teve. Sötnosan sover så gott i sin säng sen klockan sju, så ska passa på att umgås med pappan hennes/mannen min!
Trevlig kväll!

Varje dag är underbar

Jag börjar få lite ångest, eller ja jag vet inte om man kan kalla det ångest direkt. Men jag känner hur dagarna bara flyger förbi. Jag hinner knappt med. Lillfian min växer och börjar bli så stor. Allt händer på en gång! Varje dag är verkligen så underbar med henne. Jag är så lycklig att jag får vara henne nära dag in och dag ut! Hon är min lilla skrota!
Känns som det snart är höst, och då ska jag börja jobba....då är mammaledigheten slut...
Visserligen får ju Tuvis vara med sin pappa då hela dagarna, och det ska bli så härligt att få låta honom vara med henne varje dag!
Så även om jag känner att tiden borde gå lite långsammare, så vill jag ju samtidigt dela med mej av det underbara!
Ja, det är verkligen nästan overkligt att hon finns här hos oss. Jag kan känna sån enorm kärlek och vill bara hålla om henne jämt! Ha henne nära i min famn och pussa på henne! Jag kan till o med sakna henne när hon sover...

Kommer jag bli en sån där mamma som aldrig vill klippa navelsträngen? Troligtvis! Men låt gå, för jag vill ge henne världen och all kärlek som hon någonsin kan få!


Regn och rusk

Idag bara regnade det. Men lillskrotan och jag tog en promenad ändå! Vi tog på oss regnkläder och så gick vi en långpromenad! Riktigt skönt!

 


Fruktstund

Fian o mamma lagar fruktpureér!




Valborg

Sista april kom gänget över på picknick-grillparty! Det blev en härlig kväll! Massa bus o skoj på gräsmattan, med grillande föräldrar runtikring. Brasan tändes så sent, så allt vi såg var rishögen. Men vi gick hem och åt mumsig äppelpaj istället, och det var ju minst lika trevligt det!
En dag vi absolut kommer göra till tradition med grillpicknick med allihopa!







Glad första maj! Snart är det sommar!!!

Långväga besök

Tuvis små"kusiner" var på besök från Lidköping i några dagar! Tuvis tyckte det var så roligt o busa med småttingar från morgon till kväll! Hon hade full sjå att visa dom sitt hem och alla sina leksaker.



Gus provade hoppgungan mest och Vicke trivdes bra i gåstolen!



Det blev soliga promenixer, en sväng på stan och en shoppingrunda ute i Birsta. Vi grillade och firade valborg med gänget! Tuvis visade smågrabbarna allt hon kunde! Inspirerade Gus till att sitta själv och Victor att försöka krypa.
O så blev det såklart en massa bus o stoj! Vi var så glada att dom kom och hälsade på!




RSS 2.0