Badstolen

Badstolen har krymp, eller så har vår lilla bäbis växt i den!


2,5 veckor gammal


1,5 månader gammal


7 månader

Det går så fort...

Nu händer verkligen allt på en gång. Hon lärde sig sitta och sen krypa dagen efter. Hon lärde sig sitta på huk vid docksängen och leka. Hon stod själv vid bordskanten om man ställde henne där. Hon stod på knä i spjälsängen och skaka spjälor. Nu igår så stod hon upp i sängen och bet på sängkanten!
Nu är det full fart! Krypandet går som en dans och vi har fått ta bort allt som kan tänkas olekbart! Snart får vi sätta dit barnspärrar på lådorna också.
För varje dag får hon för sej nått nytt! Vår lillfia är storfian!


 

 

Lite shoppat

Name It har startat upp en webbshop, så dom hade lite erbjudanden! Bodysar för 20kr styck bla.! Toppen som extrabodys ju! Jag slängde iväg en liten beställning (med några vårplagg också):


Kostade ju knappt nånting för allt! Blus, tröja, tre bodys och ett hårband! Vad fin hon kommer bli!

Våffelparty med gänget!

I onsdags var gänget här på våffelparty! Vad gott det var med våfflor! Ska jag nog göra oftare. Är ju ganska barnvänlig mat också.
Småfisarna lekte på på golvet och TL var en perfekt värdinna som försåg sina gäster med leksaker, leksaker och mer leksaker. (Hon satt vid docksängen och plockade fram mer och mer åt som, när dom slogs om några) :-)


Alla lyssnar på kloka Ellie...


Alfons kör laid-back stil...&...TL pratar med Ellie.

Lillan somnade som en stock sen på kvällen. Det var jobbigt med besök. På förmiddagen, innan gänget kom, hade vi dessutom sjungit för gamlingar med babysången.

Två sånger är favoriter, som jag brukar sjunga ofta för henne:
"En flygande bäbis" och "Min lilla himmelbit".

Försöker förgäves hitta "Flygande bebis" på nätet med musik. Men den verkar inte finnas....
Får kanske fråga Babysångs-läraren om man kan få spela av den! Den är verkligen underbar. Svängig och går fort, vilket Tuvis bara älskar! Hon skrattar ofta när hon får flyga upp i luften!

Igår bakade jag snickers! Sååå mumsigt! Fryste in en massa så jag inte ska äta upp allt på en gång *s* Försöker (med kanske inte världens framgång) vara lite nyttig iaf!

O jag hittade ju förresten ett par stövlar!!! Letade o letade ju efter ett par som var breda i skaftet. Hittade inga i butikerna, så tog en kik på överdrivet många internetshoppar tills jag hittade ett par!!!
O inte vart som helstm utan på Ellos av alla ställen!
Så dom kommer nog vilken dag som helst! (vita blev det! tänkte ta svarta, men kom sen fram till att slask är vår och vår är ljusa färger. Så vitt blev bäst!)


Dom kommer nog bli supersnygga till min vita vårjacka som jag börjat leva i!

O Buggy Snuggle-åkpåsen har jag fått hem också! Den är underbar! Längtar tills lite varmare dagar så sötnosan kan ha den i sin vagn! Vi funderar på att byta till sulky-delen ganska snart. Hon vill helst inte ligga när hon är vaken längre!
Så stortjejen ska få storvagn!

Måste bara avsluta med ett litet tips:
Hittade en tjej som ritar så fräna teckningar. Hon ska trycka upp dom på linnen i vår! *vill ha*
(o så va hon dessutom västeråsare, som jag ;-))


http://kandeedrawings.blogg.se/category/kan-dees-collections.html

Måste ju ändå fortsätta vara lite frän mamma. ;-) Så stilen måste ju hållas lite.
Ne nu ska jag mumsa en snickers. Eller ja, egentligen borde jag äta frukost! :-)

Provar pappas sko


Buggy Snuggle

Jag tänkte sy en åkpåse till vagnen. En mysig i fleece som passar för lite varmare tider än vintern. Men när jag började ge mig in på planeringen inser jag att jag inte är så haj på att sy knapphål, så då raseras hela idén, för måste ju göra hål för fempunktsbälte....
Annars blir det mer som en filt som säkert gärna vill åka snett och åka ur vagnen...
Så jag började kika på nätet istället.
Hittade en jättefin åkpåse i märket Buggy Snuggle på Tradera! Ordinarie pris på webbshoppar är runt 900 kr (plus frakt). Jag kunde inte låta bli att buda på den på Tradera. Och okej, det blev lite dyrare än jag tänk. Men fick den ändå till under halva ordinarie-priset! Jag är supernöjd! Den kommer bli perfekt i vagnen i vår! (och kallare sommardagar). Vi har en tunnare Brio-åkpåse som vi fick med vagnen. Men tror den blir mer perfekt nu i vinterslutet och tidiga våren. Och sen kommer Buggy Snuggle:n bli perfekt! Så jo, jag är mer än nöjd! Dyr eller inte. Det var värt köpet, om jag så bara ska göra ETT sånt galet Tradera-köp! :-)

Såhär fin är den! (den till höger). Den andra visar, en annan färg bara, hur fin den är i vagnen:

Baby Curls

Lite info om åkpåsen:
BuggySnuggle

Åkpåsen som utan tvekan kommer att bli favoriten hos både dig och barnet.

I BuggySnuggle kollektionen ingår många färger och mönster, från klassiska enfärgade och randiga till tuffa retroprickar, blommigt och komönstrade. En BuggySnuggle gör även den tråkigaste vagn rolig att titta på och åka i.

Fleecetyget är mjukt och flexibelt och smiter åt om barnet som en filt men till skillnad från en filt så stannar BuggySnuggle kvar i vagnen och fastnar inte i hjulen.
BuggySnuggle finns med flera olika varianter av mjuk fleece. Vad sägs om sherpa fleece, mocka fleece, pälsfleece och sammet/angora fleece. Alla varianter av samma höga kvalitet och underbart mjuka och sköna. Dessutom tvättas de enkelt i maskin.

BuggySnuggle har en genomtänkt design. Dragkedjan gör att hela överdelen på BuggySnuggle kan tas bort och BuggySnuggle kan fungera som ett mjukt sittunderlag i vagnen när det är varmt ute. Dragkedjorna på BuggySnuggle kommer från YKK vilket garanterar hög kvalitet och hållbarhet.
Öppningar för att trä igenom 5-punktssele, vilket är helt otroligt praktiskt. Lyft det sovande barnet från vagnen i åkpåsen för att sedan sätta barnet i bilbarnstolen utan att ta av åkpåsen!
4 lager fleece för att hålla barnet varmt
Ficka för att förvara tex leksak, napp eller dyl.

En tand

Nu har fians ena tand brytit igenom. Hon har ju haft två vita småprickar på tandköttet sen 4 månaders ålder. Men tänderna har inte velat kika fram ordentligt, utan bara funnits där. Men nu är ena tanden igenom tandköttet!
Lilltanden!
Hon har varit lite småkinkig i två dagar nu och så inatt. Så hon hade nog lite ont. Ikväll får hon en alvedon innan sängdax så kanske hon sover bättre! Men hon verkar inte ha speciellt ont nu, vilket ju är skönt! Det värsta onda har kanske passerat.
Tänk att man kan vara så lycklig för att hennes lilla tand kikar fram!



Idag var vi, som vanligt, i Birsta. Jag gav stövel-letandet en ny chans men till mindre lycka. Så nu ger jag upp. Får bada i vattenpölarna i vår. Orkar inte leta efter några fler o prova...
V köpte i varje fall pyjamas till Tuvis, på Barnens Hus. För det behövde hon.
Sen köpte vi även ett mixerset på Biltema:

Visa stor bild

Så nu ska jag göra hemmagjorda puréer åt henne. Och så slipper man finhacka alla grönsaker till tacos varje gång. Då vi äter det rätt ofta. Ska bli skönt att slippa det. En efterlängtad maskin. Bara hoppas att den är så bra som jag hört!

Och vi har äntligen fått till vardagsrumsfönstret nu. Vi har satt upp insynsskydd i form av statisk plastfilm. Liggande bambu har vi som motiv. Sen har vi även köpt hissgardiner, för vi har sol hela dagarna rätt in där. Så det blir så himla varmt o nästan omöjligt att vara i vardsgsrummet när solen gassar på. Men nu ska det bli ändring på det!
Blev riktigt bra faktiskt!

Nej, nu ska jag ta o jaga en liten krypande fia som letar alla synliga sladdar! Hon är en handfull numera! Sötnosan!



Gröt är mums!


Skulle sova förmiddag...

Var dags för lillfian o sova förmiddag. Så jag la henne i vagnen som vanligt. Efter en stund ser jag att filten rör på sig, så jag tänkte hon låg o sparkade o hade sej, o så ser jag en fot sticka fram...

En levande filt...


En fot sticker fram...eller nej, det är ju en arm!!??


En liten busfia under filten, har vänt sej åt fel håll i vagnen!


Såhär kan man ju inte sova!


Jag stoppar om henne igen. Filten rör på sig igen och jag kikar till henne:


Nu skulle hon ligga på mage o häva sej över kanten! Tror inte hon ville sova middag. Och tror bestämt att det är slut på middagslurerna i vagnen!

Lite nytt och sytt

Har sytt lite vår/sommarplagg till Tuvis.


Ett blommigt set med klänning, solhatt och lekhjärta! (innertyg i rosa med vita småprickar)

O några dreggellappar (dom sydde jag för nån månad sen):


Sydde även nu ett litet drömfångarhjärta o hängde ovanför Tuvis säng:


(o som ni ser har jag även tagit in våren i sovrummet med våriga gardiner etc!)

Våren är på gång

Idag var jag och Tuvis ute på en långpromenad efter vi varit på babysången. Vi promenixade i närmare tre timmar! Var så himla underbart väder med strålande sol och plusgrader! Fick vårkänslor till tusen! Kunde gå med bara vårjacka och tröja (och halsduk, för blåste lite). Sicksackade mellan alla vattenpölar och snömodd. Fick trixla med vagnen på vissa ställen där det inte riktigt fanns gångbana. Men det var en underbart härlig promenad! Skulle kunnat varit ute hela dagen idag!

Lite bevis på att våren är på väg även i snötäckta norrland:


En liten enstaka gul krokus sticker upp i rabatten på vår altan!



Lite fläckar med barmark på gångbanan! (på vissa ställen va det nästan helt barmark):
 

Gänget

Våra sötnosar har växt ännu mer. Och nu sitter dom allihopa! Dom är verkligen det sötaste gänget i världen! *puss på alla mina söta småfisar*



(¯`°•.¸ ♥ღ ¸.•°`¯) Kärlek! (¯`°•.¸ ♥ღ ¸.•°`¯)

Gravidbilder

Fick en massa bilder av pappa som han tagit under tiden då jag va gravid! Så kul med bilder på en själv som man inte sett! (o dom som e dåliga vill man såklart inte se heller ;-))

Men han hade tagit en så fin bild på mej o Krille:



Ser så mysigt ut vid havet, o att det e sommar! O jag hade ju en ganska stor bula på magen! (var runt midsommar).
O så några bilder från just midsommar:




Han hade även tagit en rätt kul bild på mej o mina "systrar" i juli (på min o Krilles bröllopsfest):


Mage, större mage och störst mage!

Tycker det är så fint med gravidmagar! Nästan så jag saknar det! Men mest för att det är fint, var ju lite jobbigt med krämpor o allt. Men ändå nånstans så var det värt det. Så jag längtar lite till nummer två!

Var på stövel-jakt idag. Då mina skor (som vanligt) läcker in vatten. Varje vår går jag igenom samma syndrom med sjö i skorna. O ändå köper jag inga vettiga! Men nu ska jag leta efter antingen gummistövlar eller allväderstövlar. Men vill ändå att dom ska se hyffsade ut, så får nog jaga lite. För idag hittade jag inga bra...
Ska nog leta lite snabbt på stan imorrn, för sen ska jag o Tuvis träffa gänget och luncha!

O idag va vi på babysim-informationen. Ska bli så himla kul att börja plaska på måndag! Längtar faktiskt! Tror Tuvis kommer älska det!

Nej, nu ska jag ta och laga lite mat! Nu börjar min nyttighetsvecka! Börjar med en ugnskyckling med bönsalsa :-)

Kryper i sömnen

Tuvis har börjat sova mycke bättre nu. Tror hon börjar trivas i sin säng. Hon får ligga på kvällarna o böka runt lite innan hon somnar.
De sista nätterna (sen hon lärde sig krypa) har hon somnat i kryppositionen. Toksötan!
Här är hon en sovande supergirl:



Vi har fått besked om att vi kommit in på babysimmet också! Ska bli spännande att börja bada i bassäng med henne! Hon har ju börjat plaska rätt friskt i badkaret nu, och hon älskar att bada. Så det kommer nog bli roligt för henne!
Jag har investerat i en bikini (med badlinne..) och köpt badblöja till henne.
Imorgon, måndag, har vi första informationen på badhuset och måndagen efter får vi börja plaska!

Häromdagen hade mina goa tjejer filmkväll. Tanken var att vi skulle vara barnlösa, men Krille jobbade så Tuvis fick hänga på! Gick så bra så. Hon va så snäll och lugn. Vart lite jobbigt i slutet, för hon var verkligen övertrött för hon vägrade somna trots att det var så sent. Men efter ett bra tags kämpande somnade hon tillslut i min famn! Innan myste hon lite i tjejernas famn.

Dom var lyckliga att få gosa lite med henne!
Är så lycklig att jag har mina goaste tjejor! Dom förgyller verkligen mitt liv! Våra små fikastunder som lattemorsor, eller bara umgås-dagar hemma hos varann med promenader! Tuvis har såna söta små vänner, som hon förhoppningsvis kommer hänga med i åratal. O så sitter vi alla gammelmammor på hemmet sen och gnäller om hur stora dom blivit *s*
Det kommer bli vi det! Underbart!

Nej, nu blir det över till godisskålen! Måste njuta lite extra för till veckan blir det banne mej nyttigheter. Mina linnen börjar sitta tajt över magen, så måste ta tag i det!
Tjipp o hej!

7 månader

Igår fyllde Tuvis 7 månader! *Grattis min lilla sötaste*
Tycker månaderna bara flyger iväg! Hon börjar bli stora tjejen!
Hon har lärt sig sitta, och imorse tog hon efter kompisen Ellie;
hon kröp, på riktigt med flera "steg" dagen efter sin 7-månadersdag!!! (Ellie gjorde det på 7-månadersdagen).
Vad dom är duktiga! Och vad fort det går när dom väl lärt sig en sak!!!

 
Busfian med nappen snett i munnen & Redo att krypa iväg

Lik mamma, men söt ändå!

Kikade i mitt gamla fotoalbum från när jag var liten. Jag slås av likheten mellan mej och Tuvis.



Min lilla söta har lite högre panna och smalare ansikte, o såklart sin fars fina stora ögon. Men annars är vi himla lika!
(på bilderna är vi lika gamla)
Men o andra sidan tycker ju jag hon ändras från dag till dag. Vissa dagar är hon jättelik sin pappa, vissa dagar jättelik sin farfar och vissa dagar lik mig osv.

För hon har ju ändrats massa bara sen bilden ovan togs.
Här är min lilla snorfia idag:


Hon är förkyld, vår lilla fia. Snorig och hes. Hennes gnäll och skrik låter så ynkliga när hon inte riktigt får fram dom, pga. hesheten. Helst vill hon vara i min famn oavsett hon ska leka eller snutta. Märks att hon är lite loj och gnällig.
Så nu har jag myst ner henne i vagnen så hon får sova gott ett tag. Försöker få henne att sova mycket, så kanske hon tillfrisknar snart! Pluttan min!

Sitter själv!!!

Idag satt min lilla sötnosa alldeles själv! Helt utan stöd! Utan att jag satt bakom för att ta emot. Helt själv bara! Och länge satt hon också!





Innan har hon inte varit intresserad av att sitta. Hon har bara blivit sur och dragit sej ner på mage och velat leka så och hasa sej iväg på mage. Men efter att ha träffat några i "Gänget" häromdagen så har hon härmat efter. (Hon brukar ofta hitta på nån ny grej som hon tar efter nån av dom andra, när vi träffat dom!).
Har väntat på att hon ska lära sej sitta, så man kan sätta ner henne lite varstans. Lättare än att lägga ner henne. och nu är hon ju på g. Lite mer vilja och balans så! Det är ju risk för bakåt- och snefall änsålänge. men vi ska öva varje dag nu!
Är så stolt över henne!

Bettina Design

Hittade en tjej på en blogg som gör så OTROLIGT fina tavlor. Blev bara kär i hennes söta figurer och tavlor!!! En sån tavla skulle ju passa utmärkt i lillans sovrum!





























Hon har en tävling nu på sin blogg, där man kan vinna en tavla gjord av henne!!!
http://bettinadesign.blogspot.com/2009/03/vartavling.html
Går ju inte att missa att delta i den!

Helt fantastiskt duktig är hon ju!
Kika in på hennes sida, bums!:
http://bettinadesign.blogspot.com/

Ny vagn

Idag köpte vi en ny vagn till Tuvis:



Ja, den är ju visserligen liiite stor fortfarande *s* Men den är tänkt att vi ska ha som extravagn i sommar och framförallt som resevagn till Kroatien i höst, eller ja på ev. resor innan och efter också förstås :-)
Är en Carena Travel Baby!
Ska nog bli nöjd, även fast jag inte riktigt känner mej bekväm med svängbara framhjul. Hade velat ha fasta. Men ska nog kunna vänja mej!

Gräsligt fin!?

Köpte en sån fin tröja i Lidköping. Jag tycker den är jättefin iaf. Men min familj håller inte med mej ett dugg *s* Dom hävdar att det är en ful mormorströja som jag borde lämna tillbaka.
Men jag älskar den. Min gräsligt fina mormorströja!
Vad tycker ni? Gräslig eller fin? :-)


Hoppko

Hittade "riktiga" hoppkor, inte dom där hoppbollarna, utan just i kor:

Hoppko

Huur fräna som helst! En sån MÅSTE ju fian ha sen när hon kan hoppa omkring på sån! Underbara!
(Bild från LillaUgglan där dom fräna hoppkorna finns att köpa!)

Shopping

Jag känner för att piffa upp mej lite. Känner mej som en sliten mamma bara...
Ska färga håret lite ljusare iaf, så får vi se vad jag gör sen. Fick sån himla lust att klippa håret kortare. Kortare bak och långt fram. Tycker det är så himla fint. Kruxet är ju det att jag permanentade mej just för att låta håret växa ut. För att jag inte skulle klippa det kort! För jag vill alltid ha det där långa hårsvallet sen när jag klippt kort och tröttnat på det...
Dilemma....o jag tycker faktiskt att jag passade bättre i mitt rakare hår, innan permanenten....trodde inte jag skulle ångra mej, eftersom jag gjorde det för några år sedan och trivdes så himla bra med lockarna och att alltid ha en frisyr även om man är nyvaken! Men ne, det känns inte alls lika bra den här gången....
Så jag vet inet riktigt hur jag ska göra nu....Låta det vara bara kanske. För kan ju vara skönt o kunna ha håret i en slarvknut i sommar! Och permanenten växer ju ut, har redan växt ut lite! Kanske ska spara ner luggen igen bara. (klippte nyss av den kort *s*)

Har iaf köpt lite fina vårkläder i härliga pastellfärger! Lyckades också hitta ett par linnebyxor med låg midja som känndes riktigt bra på! Nu fattas bara vita tygskorna och gladiator-sandalerna! Åh, vad jag längtar till våren/sommaren!!!



Var ute i Birsta i förrgår och shoppade lite. Köpte present till min syster, för hon fyller snart år! Så hittade vi några bodies till Tuvis också. Träffade på Sofie och hennes lillfis o man på Maxi när vi storhandlade. Vi kom med samma rabattkuponger i högsta hugg på "barnavdelningen" *s*

Kikade igenom Tuvis kläder i storlek 68, som jag trodde hon knappt ägde något av i den storleken. Men oj så fel jag hade! Hon hade hur många bodies som helst. Jag som trodde det bara var några få! Var bara en liten kasse i källaren, men hade en hög i klädkammaren också. Så vi behöver visst inte alls storshoppa nu när hon växt på sig lite. Känns visserligen skönt! Och i nästa storlek, 74/80 har hon också huuur mycket som helst! Det är senare som det blir värre, för då har vi inget alls undanstuvat nånstans. Men det kan ju bli som nu att vi får en massa av någon! Är så många som varit så gulliga och skänkt en massa begagnade kläder till oss! Är så tacksam!
Hon växer verkligen i skutt. Helt plötsligt över en natt så växer hon ur en storlek. Nu börjar 62 bodysarna nästan helt bli för korta i grenen. (men har köpt bodyförlängare, så vi kan ha favoritbodysarna ett tag till!) Men 62/68 är bästa storleken just nu. Vissa 68or kan hon ha, men de flesta är för breda! På byxor har hon 62, dom sitter riktigt bra i den storleken. Vissa kan vara lite stora i midjan, men ofta finns det ju dragsko!
Småfötterna hennes har också växt. Hon har haft så små fötter så länge. Men nu börjar storlek 13/15 bli för litet. Så vi ska nog ta och inhandla ett nytt parti strumpor i storlek 16/18.

Och hela 6,5 månader har hon hunnit bli. Hon börjar bli så stor. Min lilla bäbis, är inte så bäbis-ig längre....Men hon är ju goast i världen. Nyfiken, glad och pigg! Jag kunde inte vara lyckligare att jag har henne!


RSS 2.0