Utveckling

I helgen var vi i Västerås på släktfest. Mormor fyllde 85 år, så då passade vi på att åka dit och fira tanten och samtidigt låta hela släkten träffa lillan!
Dom var så lyckliga allihopa och tyckte hon var så söt! Vi lyckades ta ett generationskort också på Tuvalisa, mej, mamma och mormor! Jättekul o ha ju!
Pappa fick även träffa henne för första gången, och även farmor och grannarna på min barndomsgata (pappa bor kvar där).

Efter helgen följde min mamma med oss hem till sundsvall för att stanna några dagar.
Vi tog det ganska lugnt för Tuvalisa var lite trött efter alla intryck efter helgen. Men vi gick iallafall på Babysång som vanligt på onsdagen, men lillan sov genom hela sångstunden! Första gången hon sovit hela tiden. Hon brukar vara så nyfiken och vilja vara med hela tiden. Men hon lyssnade i alla fall o jag o mamma sjöng på för henne!
Var tråkigt när mamma åkte hem igen. Känndes skönt att ha henne här. Lite ovant också med en extra person som tog hand om lillan. Jag kunde göra så mycket jag annars inte riktigt hinner med!




Lillan har utvecklats så mycket bara nu sista veckorna!

Lyfter på huvudet hela tiden, även när hon ligger på rygg. Nacken är riktigt stadig och vi behöver inte hålla upp hennes huvud alls. Ibland kastar hon iväg med huvudet och kroppen, så man får vara beredd. Men tycker hon börjar få allt mer koll på vad hon gör.

Ligga ner vill hon absolut inte, ne hon ska sitta upp! (vore ju lite lättare om hon kunde sitta själv förstås, men vi bunkrar upp med kuddar och dylikt bakom henne)

Benstyrkan blir bara bättre och bättre. När man har henne hukandes i ens knä, skjuter hon ifrån med benen så hon står upp. Hon kan även tekniken lite med att ta ena foten framför den andra och sen byta till andra foten.

Kryppositionen hatar hon fortfarande. Ligga på mage är inte så skoj. Hon ligger och sparkar med benen och försöker ta sig fram, men armarna och huvudet hänger inte riktigt med, så hon blir framtung och kommer ingen vart och blir då arg.

Hon pratar hela tiden om dagarna och testar rösten. Ibland ger hon ifrån sej ett så högt ljud så hon blir rädd själv.
På skötbordet har vi hängt en mobil som hon pratar med och skrattar åt så fort vi lägger henne där. Helt underbart!
Vi köpte även ett babygym som börjar bli lite roligt. Inte lika roligt som skötbordsmobilen, men det funkar att ligga i gymmet ett tag i alla fall.

Hon tittar och är så nyfiken på precis allt. Hon sover knappt om dagarna för allt är så spännande, så hon inte vill missa något. Lampor, ljus och allt med kontraster älskar hon att titta på.

Vi har även gått över till storlek 2 på blöjorna nu. Dom är fortfarande lite stora, men 1:orna känns för små.
Storlek 50 på bodysarna har blivit för korta i ryggen, så nu använder vi mest 56. Dom är lite breda och stora i ärmarna, men funkar ändå!
Hon kan fortfarande ha storlek 50 på byxor och vissa 56:or. Men dom flesta 56:or är fortfarande för stora.
Men hon växer på och börjar sakta men säkert krypa närmare 5 kg!

Tänk att hon hunnit bli 10 veckor redan vår lilla plutt! Det går så fort! Ändå är hon rätt liten, för dom flesta tror hon är nyfödd!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0