Påskbesök

Nu dagarna före påsk fick vi besök av TLs morfar och gammelfarmor! Tyvärr var inte vädret det bästa, då det var både kallt och dimmigt och ruskigt. Vi som haft så fint dagarna innan (och ska tydligen få fint även nu efter). Men vi var på bla. Norra Berget och gick en promenad. Det är faktiskt fint där även dessa regnruskiga dagar! Och det var mycket snö däruppe!


Stolta morfar drog vagnen mest hela tiden. (Och visst är vagnen underbar med Buggy Snuggle:n däri!)
Var kul att få långväga besöket. Är inte direkt ofta dom kommer upp, så då blir det ju dessto mer värdefull tid att spendera tillsammans!
Vi var även och åt lunch på restaurang Victoria och TL var så snäll. Hon pratade med bordet bredvid oss och sa hejhej till alla som kom in!

TL fick det underbara matsetet med Tomtebobarnen av gammelfarmor! Det är såå fint! Kommer användas flitigt:


Påsken i övrigt blir lugn. Vi ska eventuellt kika över till TLs farmor o farfar på en påskfika. Men annars ska vi mest vara hemma. TLs pappa jobbar hela påsken också....Men vi har köpt hem massa godis såklart och påskpyntat lite smått. Köpte en liten påskpresent till lillan idag på Ikea också:

Liten, söt och påskig skallra!

Så köpte vi även lite annat smått. Grönt roligt haklappsset till TL, svart skohorn att barnsäkra kökslådorna med och ett somrigt ljusgrönt parasoll till utemöblerna:

Kul när dom börjar få in alla somriga färger på allt. Kommer säkert bli en del extradynor till uteplatsen och kanske några klappstolar därifrån! Hittade mycket fint!

Lillan åt också sin första glass på Ikea. Alla barn får gratis glass i cafeét. Det fanns bara isglas. Och isch va kallt o läskigt det var! Men sen kom hon på att det kanske var ganska gott ändå! Blir nog ännu bättre med mjukglasssen i sommar sen!



Hennes förkylning börjar gå över nu. Hon är lite småsnorig fortfarande, rosslar lite o hostar ibland. Men inte alls så mycket som hon gjort senaste veckan. Så hörs att den börjar ge med sig!
I början hostade hon så mycket så hon kräktes. Hon fick knappt luft alls. Lillan. Den kvällen fick hon somna i min famn, för jag vågade inte lägga ner henne efter att hon kräkts så. Men hon sov bra sen på natten förutom att hon vaknade av hostandet. (Men hon somnade om på en gång igen).
Hon har sovit väldigt bra under förkylningen. Hela nätterna faktiskt! Så bara att hoppas att hon tänker fortsätta med det! (vore ju onekligen skönt!).
Ätandet har väl varit sådär. Hon vill helst amma när hon mår lite krassligt. Så jag har ammat henne mer än jag brukar, för det sägs ju att mjölken är bra för deras lilla immunförsvar. Så har hon ätit lite fruktpureér emellanåt, för annan mat har hon inte velat ha. Men nu sista dagarna har det börjat gå bra med gröt och mat igen! Hon har även börjat äta med lite småbitar i maten! Så nu har vi 6-månadersburkarna och 8-månadersgröten. Har även börjat göra lite pureér själv till henne med mixern. Hon har ätit alla jag gjort hittills!!!
Ska snart ta tag i och göra egna matpurér också. Ska bli spännande att se hur det går!

Sötan har ju två små söta tänder nertill nu! Hon biter gärna tag i skeden när hon äter, och gnager på spjälsängskanten. Riktigt vassa är dom!

Hon är ju bara så underbart söt när hon ler o visar tandsingarna!!! *kärlek*

O hon står riktigt stadigt nu också. Tar sig själv upp mot saker, och har blivit allt modigare med att släppa en hand också!

Det är lite svårare att ta sig ner, så blir mycket handfallande och gråt. Tror hon får hjärnskakning snart. Men hon försöker i varje fall! Ibland blir hon stående och börjar gnälla bara för hon inte vågar ta sig ner. Sötnosan!
Får ta o sy en mjukhjälm åt henne snart kanske :-)

Nej nu ska nattsuddaren (för en gångs skull på länge) ta och krypa ner i sängen med familjen!
Glad Påsk!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0