Kroatien-resan

Kroatien var underbart! Så fina gamla stenhus och byggnader med gamla fönster med träfönsterluckor. Mysiga smågränder och små kullerstensgångar i stan. Stora tallar som hängde ner mot vattnet över gångbanan, så man gick som i en tallsvepning därunder. Stenstränderna var jättefina med alla stenar och stenmurarna där stenen "växte" ur dom ner mot vattnet.




Ja det var verkligen jättefint! Vi hade perfekt väder hela veckan. Runt 26 grader och lika varmt i vattnet. Vissa dagar var det lite mulet, men det var dom varma dagarna så det gjorde ingenting. För när solen väl kikade fram gassade den på rejält.
Tuvalisa åkte på en förkylning i början på veckan, så hon fick bara bada litegrann i slutet på veckan. Jättesynd! Men hon tyckte om att sitta vid vattenbrynet och leka med stenarna i hinkar.
Allt var spännande där för henne. Hundar och djur överallt. Hon charmade varenda en som vi mötte!
Hon vinkade åt allt och alla. Hon har aldrig vinkat så mycket förut (och hon har fortsatt när vi kom hem!).




Tuvalisas farmors födelsedag firade vi på en jättemysig restaurang i en liten gränd. Helt underbart fint och jättegod mat med spektakulär servering! Vi fick se fiskutbudet innan vi valde vad vi skulle äta, då kom dom in med ett silverfat med fiskar på och en LEVANDE hummer! Var jättehärligt att se! Vi valde fisk, och när den serverades flamberade den fortfarande, och servitörerna rensade den på plats. Det var verkligen helt rätt plats att fira gamtanten på!



Vi hittade även en till favorit i stan, som var en pizzeria som serverade stenungsbakad pizza som var hur god som helst!
På hotellområdet hittade vi också en favorit som hade utsikt över vår lilla badstrand. Det fanns massa mysiga restauranger både på hotellområdet och inne i stan. Menyerna hade i stort sett samma utbud med mycket pasta, pizza och grill. Tuvalisa mumsade spagetti som den spagetti-ätar-mästaren hon är.



Vårt hotellområde låg på en kulle, så det var trappor, trappor, trappor, trappor och åter trappor! Man blev helt slut av att gå upp för dom! (var tom. omöjligt att få bra bild på dom, då de var så långa...) Och barnvänligt var det inte alls. Barnvagnen fick vi dra uppför backar som slingrade sej till vår hotellänga. En bra omväg blev det, men det fanns ingen annan väg om man inte ville släpa vagnen upp för trapporna...
Men utsikten från hotellet var så fin, med havsutsikten och allt, så det var nästan så det kompenserade slitet.




Till och från stan (Porec), kunde man gå, ta en båt eller åka ett litet minitåg! Tuvalisa gillade både båten och tåget! Hon vinkade till alla vi åkte förbi med tåget och böjde sig över båtkanten för att se vågskummet efter båten.



Flygresan till Kroatien gick sådär, vi hade varit vakna till och från i ett dygn och var trötta och Tuvalisa ville inte sitta still. Hemresan gick dessto bättre, då lekte hon på ett bra tag och sen somnade hon i vår famn. Mysigt!

Vi hade helt enkelt en jättehärlig vecka! Lite dum förkylning för Tuvalisa som bråkade och lite mer trappor och konditionsträning än vi tänkt. Men i övrigt var det bara så fint och så skönt med sommarvärmen. Och vi hade ju det bästa sällskapet med Tuvalisas farmor och farfar också.
En superbra semestervecka!

(Ännu fler bilder finns här: http://picasaweb.google.se/TinaLi.album/KroatienSeptember2009#)




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0