Varje dag är spännande

Fian är så go. Hon har blivit sådär riktigt gosig, kommer och kramar en och myser. Speciellt när hon är trött.
Istället för att träna på att gå, går hon på knäna. Men det och krypa funkar ju jättebra för att ta sig fram! Det blir några steg per dag, men bara när hon själv har lust.

Hon pratar på konstant hela tiden. Hon låter så gullig med halv joddligt ljud.
Det har kommit fram en till tand nere och två uppe. Så nu har hon fem små tänder. Det var kämpigt den här gången, när dom höll på att komma fram. Hon hade riktigt ont, till skillnad mot dom första två som hon inte verkade känna av speciellt alls.

På kläder har hon gått över till 74 på överdelarna. Byxorna ligger hon mitt emellan 68 och 74, så det är lite svårare att hitta byxor som sitter bra.
På blöjorna kör vi med up&go storlek 4. Smidigt att bara kunna dra på dom, för hon vill absolut inte ligga still på skötbordet.

Vagnen är inte alls lika rolig att sitta länge i längre. Det är mycket roligare att upp och gå. (även om mamma och pappa får dra en tom vagn och hålla handen.)
Jaga fåglar och titta på hundar är roligast. Djur i allmänhet är spännande.

Burkmaten ska helst vara kall fortfarande. Varm mat är inte så gott....
Bitar går bra när hon har lust. Då kan hon äta hela vindruvor och stora matbitar. Kex, russin och rispuffar går alltid ner. Mammas mat/hemlagad mat är fortfarande ingen hit...
Har börjat äta lite själv. Hon tar skeden med mat på och stoppar in i munnen, men sen åker skeden oftast ner på golvet. Bara ibland som den åker tillbaka till tallriken. Men vi övar på.
Smoothies är jättegott! Hon håller i tetran själv och dricker jättebra ur sugröret.
Vällingen funkar också jättebra. På morgonen och kvällen är det mysigt att ha vällingen och mysa lite i myshörnan eller i mammas och pappas famn.

Teven är jättespännande. Hon sitter ofta på mornarna med vällingen framför teven och tittar på barnprogram. Nalle Puh tycker hon bäst om. Och när det är musik klappar hon händerna och diggar musiken med att gunga fram och tillbaka.

Det är så underbart att se alla hennes egenheter. Varje dag är spännande.


(klicka på bilden för att se FILM: Tuvalisa pratar.)






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0