Minisemester och julfirande

I helgen (torsd - sönd) var vi i Västerås och firade en tidig jul med moster, "morbror", kusin,  morfar och gammelfarmor.
Bilresan dit gick riktigt bra. Lillebror sov hela tiden och Tuvalisa satt och sjöng med musikskivan och pratade med sin apa och docka. Vi stannade för ett matstopp, men där fanns ett lekrum så Tuvalisa åt en liten bit av mackan, en tugga av kakan och drack några klunkar festis bara. Det var för kul att leka, så maten hade hon inte tid med.

Väl framme fick hon äntligen träffa moster Liza som hon tjatat om att träffa hela bilresan. Även "Moffa" stod på listan av mest angelägna att träffa.
Vi installerade oss i gammelmosters hus och umgicks en stund med henne o familj innan dom begav sig av. (Dom körde ner till moster Lizas hus, i Lidköping, för att bo där. Lite "house-swopping").
Tuvalisa och Victor började leka lika bra som vanligt. Så kul att dom funkar så bra ihop trots att dom ses så sällan.
Lite mer fajter va det ju nu, men det är ju lite att dom är i "Min"-åldern också.

Vi tog det lugnt på torsdagen då vi anlände och installerade oss mest. Glada o se varann.
På fredagen blev morgonen lite seg, då fian var dödstrött. Hon blir det av nån anledning dagen efter hon åkt långt. Hon däckade i pappas famn på soffan.


Men efter lite frukost, ett bad och lite bus med Victor så var hon så gott som sig själv igen. Så vi tog oss till Busborgen, på Kopparlunden, och busade och lekte fram till lunch.



Sen blev det sovdags på vägen därifrån (Tuvalisa o Algot somnade båda två i syskonvagnen. Första gången de sov där tillsammans!).
Och på eftermiddagen lekte vi lite i en närliggande lekpark.


På lördagen tog vi heldag utomhus och for med morfar till Björnön. Vi lekte i lekparken där, matade fåglarna med gammalt bröd, tog en långpromenad i det fina höstvädret (så barnen fick sova) och grillade sen lite korv.
En riktigt härlig dag!





På kvällen sen följde morfar med oss "hem" och hämtade upp gammelfarmor på vägen (hon stannade bara några timmar) och vi firade vår lilla jul. Åt god julmat (korv, köttbullar, potatisgratäng, julmust och julgodis) och så öppnade vi julklappar.

Tuvalisa fick en Brio-spis och en kastrull av morfar och Lena. Men eftersom hon redan hade en spis, så skulle hon få byta till något annat. Av Victor fick hon en jeansklänning och strumpbyxor med Pippi på! Victor fick ett stoort, långt paket där det var en tradare med småbilar (av morfar och Lena) och en radiostyrd lekbil av oss. Algot fick en fleecefilt med hans namn broderat på (av morfar och Lena) och en stoor spargris av Victor.


Blev ju riktigt mysigt julfirande, trots att det var i november. Lite julstämning smög sig faktiskt på emellanåt.

På söndagen åkte vi ut till Erikslund och bytte Tuvalisas spis mot duplo (kinesiskt duplo. En kopia till duplo som faktiskt funkar ihop med duplot, men var mycket billigare.). Blev en bondgård och en sats med bara bitar.
Sen åt vi en god lunch tillsammans allihopa (även min, o Lizas, kusin Johan kikade förbi). Sen började vi städa och packa ihop för att fara hem.
Tråkigt att lämna dom, men det var en kul helg vi fick ihop. Nu åker vi hem och väntar på bebis-beskedet vid nyår där nångång. Spännande!

Tuvalisa tyckte det var riktigt skönt att komma hem igen. Hem till sitt. Och det tyckte vi också. Borta bra, men hemma bäst är nog den här familjens säkra motto!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0